Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Landgraafse wietkwekerij opgerold

mei 31, 2021
wietkwekerijen

De politie heeft vrijdag een wietkwekerij opgerold in het Limburgse Landgraaf. Dat meldt de politie Brunssum-Landgraaf.

500 planten

Er stonden ongeveer 500 wietplanten in een pand aan de Edisonstraat. De kwekerij was nog in werking toen de politie binnenstapte. Inmiddels is de plantage geruimd en heeft de politie een proces-verbaal opgemaakt.

Gevaar

De politie wil benadrukken dat een wietkwekerij grote gevolgen kan hebben voor omwonenden. Bij een transformator, die plantage in werking houdt, werd een temperatuur van 90 graden Celsius gemeten. Hierdoor kan er brand ontstaan.

Zwijgen

De politie zwijgt er natuurlijk over dat de elektra van een wietkwekerij ook veilig aangelegd kan worden en dat er dan helemaal geen brandgevaar is. Bovendien zou legalisatie ook enorm bijdragen aan de veiligheid. Waarom de politie halsstarrig wietkwekerijen blijft oprollen heeft maar 1 doel en dat is baantjes in stand houden. Dat heeft niets met criminaliteit bestrijden of burgers beveiligen.

Nutteloos

Echt iedereen en zelfs de politie zelf weet het inmiddels wel: de oorlog tegen drugs is een oorlog die justitie nooit gaat of kan winnen. Sterker nog, ze wakkeren criminaliteit aan door een oorlog te voeren. Hoe harder justitie jaagt, des te interessanter wordt het voor criminelen om drugs te produceren. En sinds het begin van de oorlog tegen drugs is er geen pilletje duurder geworden, is de kwaliteit niet veranderd en is de criminaliteit rondom drugs alleen maar gestegen. Het aantal opgerolde wietkwekerijen blijft stabiel, er wordt geen jointje minder gerookt, geen pilletje minder geproduceerd en geen grammetje minder gesnoven.
En we verzinnen dit niet zelf hoor, ook de politie denkt er zo over zoals we kunnen lezen in deze uitgebreide analyse van de politie zelf.