Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Leerling bestuurder onder invloed van drugs

Politie Antwerpen

Antwerpen – Het is geen Belgenmop, maar echt gebeurd. In Antwerpen startte de politie zaterdag een controle aan de Leuvenstraat en aan het Steenplein. 152 bestuurders legden een alcoholtest af en twee van hen bliezen positief. Vier bestuurders testten ook positief op het gebruik van drugs.

Jonge bestuurder

Een jonge bestuurder met een voorlopig rijbewijs (zo werkt dat nou eenmaal in België) had dat niet kenbaar gemaakt door de ‘L’ op te hangen. Hij had ook zijn voorlopig rijbewijs niet bij en had passagiers aan boord. Dat is niet toegestaan volgens de voorwaarden van een voorlopig rijbewijs. De bestuurder mocht sowieso niet onderweg zijn gezien het late uur. De man had ook geen verzekeringsbewijs bij zich. Tot slot testte hij positief op drugs. 

Nog een L rijder

Ook een andere leerling-bestuurder reed onder invloed van drugs en had passagiers aan boord. Twee personen reden zonder in het bezit te zijn van een gelding rijbewijs. Zij kregen een proces-verbaal, maar ook wie de wagen aan hen had uitgeleend. Twee keer stelde de politie vast dat een klein kind vervoerd werd zonder het verplichte kinderzitje. Pas wanneer het zitje gebracht werd, mochten ze verder rijden. De bestuurders zijn hiervoor geverbaliseerd. Antwerpen is weer even wakker geschud en een stukje veiliger nu.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *