Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Lege buisjes kennen veel toepassingen

mrt 6, 2023
Leeg buisje 5 ml

Lege buisjes (scintillatieflesjes) met schroefdop worden doorgaans gebruikt om radioactieve vloeistoffen in te bewaren en te meten met behulp van een scintillatie- of lichtdetector. Hier zijn enkele mogelijke toepassingen voor scintillatieflesjes met schroefdop:

 1. Radioactief afvalbeheer
 2. Radioactief materiaaltransport
 3. Radiologisch onderzoek
 4. Nucleaire geneeskunde
 5. Detectie van radioactieve vervuiling
 6. Stralingsmeting
 7. Dosimetrie
 8. Milieumonitoring
 9. Archeologische studies
 10. Detectie van nucleaire proliferatie
 11. Koolstofdatering
 12. Radioactieve tracerstudies
 13. Productie van radio-isotopen
 14. Detectie van medische isotopen
 15. Studie van radioactieve verval
 16. Radioactieve materiaalverwijdering
 17. Stralingsbescherming
 18. Analyse van nucleaire materialen
 19. Onderzoek naar kernreactoren
 20. Stralingsveiligheidstraining.

Toepassingen in laboratoria

Lege buisjes van kunststof van 5 ml met schroefdop worden vaak gebruikt in laboratoria en medische instellingen voor het verzamelen, opslaan en transporteren van verschillende soorten vloeistoffen en monsters, zoals bloed, serum, plasma, urine, speeksel, weefselculturen, enzovoort. De buisjes zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof, zoals polypropyleen of polystyreen, en zijn ontworpen om een veilige en betrouwbare opslag te bieden voor monsters zonder dat er lekkage optreedt.

Hier zijn enkele mogelijke toepassingen voor deze buisjes:

 1. Monsters voor biobanken en biobewaring
 2. Bloedafname en monstercollectie
 3. Serologische testen
 4. Microbiologische en virologische testen
 5. Klinische chemie-analyses
 6. Genetische tests
 7. Hormoonanalyse
 8. Toxicologische tests
 9. Farmaceutisch onderzoek
 10. Voedsel- en drankonderzoek
 11. Milieumonitoring
 12. Wateranalyse
 13. Onderzoek naar bodemvervuiling
 14. Forensisch onderzoek
 15. Veterinaire tests.

Hier zijn enkele mogelijke andere toepassingen:

 1. Monsteropslag: De buisjes worden vaak gebruikt om monsters van bloed, serum, plasma of urine op te slaan voor laboratoriumonderzoek. Ze bieden een veilige en afgesloten omgeving voor het bewaren van monsters voor een langere periode.
 2. Celkweek: Kunststof buisjes met schroefdop worden ook gebruikt in celkweektoepassingen om cellen te bewaren en te transporteren.
 3. Diagnostische tests: Buisjes met schroefdop worden gebruikt voor het verzamelen van monsters voor diagnostische tests, zoals DNA-testen of serologische testen.
 4. Farmaceutische productie: De buisjes worden gebruikt in de farmaceutische productie om kleine hoeveelheden van medicijnen of chemicaliën op te slaan of te transporteren.
 5. Cosmetica en persoonlijke verzorging: Buisjes met schroefdop worden ook gebruikt in de cosmetica en persoonlijke verzorging industrie om kleine hoeveelheden van crèmes, lotions of andere vloeistoffen op te slaan.

Over het algemeen zijn buisjes met schroefdop ideaal voor toepassingen waarbij een afgesloten en lekvrije opslagomgeving nodig is voor kleine hoeveelheden vloeistoffen of monsters.

Wie gebruiken lege buisjes?

Lege buisjes van 5 ml met schroefdop worden gebruikt door een breed scala aan professionals en organisaties in verschillende industrieën. Hier zijn enkele voorbeelden van wie deze buisjes gebruikt:

 1. Medische laboratoria: Medische laboratoria gebruiken deze buisjes om monsters van bloed, plasma, serum, urine en andere biologische vloeistoffen op te slaan en te bewaren.
 2. Onderzoeksinstellingen: Onderzoeksinstellingen gebruiken deze buisjes om monsters van weefsels, vloeistoffen en andere materialen op te slaan en te bewaren voor toekomstig onderzoek.
 3. Farmaceutische bedrijven: Farmaceutische bedrijven gebruiken deze buisjes om monsters van medicijnen en chemicaliën op te slaan en te bewaren tijdens het productieproces.
 4. Diagnostische laboratoria: Diagnostische laboratoria gebruiken deze buisjes om monsters te verzamelen en op te slaan voor diagnostische tests, zoals DNA-tests en serologische tests.
 5. Cosmetica en persoonlijke verzorging: Bedrijven in de cosmetica- en persoonlijke verzorgingsindustrie gebruiken deze buisjes om kleine hoeveelheden van crèmes, lotions en andere vloeistoffen op te slaan en te transporteren.
 6. Onderwijsinstellingen: Onderwijsinstellingen gebruiken deze buisjes als leermiddel voor studenten om monsters te verzamelen en op te slaan voor onderzoeksdoeleinden.

Over het algemeen worden lege buisjes van 5 ml met schroefdop gebruikt door professionals en organisaties die monsters van vloeistoffen en materialen moeten opslaan en bewaren voor toekomstig gebruik. Maar ook steeds meer particulieren ontdekken de veelzijdigheid van lege buisjes en bewaren er kleine spullen in zoals kraaltjes of spelden.

Juweliers

Een andere groep gebruikers vinden we in een onverwachte branche, juweliers. Zij gebruiken de lege buisjes voor de opslag en transport van sieraden, klompjes goed, goudstof of diamanten. Omdat de buisjes goed afsluitbaar zijn en vrijwel onbreekbaar is de inhoud volledig veilig, ook tijdens vervoer.