Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Long read over drugsprovincie Brabant

sep 20, 2018

BN de stem kopte onlangs “In Brabant klotsen de drugs tegen de plinten”. Ze schreven een longread over Brabant en drugs. Want de tijd dat de provincie uitsluitend bekend stond om het carnaval is inmiddels al verleden tijd. Noord Brabant is gewoon een vette drugsprovincie jonguh!

Vele duizenden Brabanders verdienen inmiddels de kost met de handel of productie in drugs en onderzoeken wijzen uit dat de provincie zelfs de grootste producent wereldwijd lijkt. Waar een klein land al niet groot in kan zijn. En weer gooit justitie het in het geschreven artikel op de gebruiker, want die is schuldig aan al de criminaliteit rondom de drugs. Want als je wel eens een pilletje slikt dan ben je mede schuldig aan liquidaties en andere geweld. Volstrekt belachelijk natuurlijk, want het is de strafbaarheid stelling die criminelen tot daden laat komen.

Een eeuwige strijd die nooit gewonnen gaat worden maar waar nog miljoenen woorden over getikt zullen worden en even zoveel mensen de kost aan verdienen, legaal of illegaal.

Lees de longread hier.