Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Maandag zijn we ernstig gesloten

jun 3, 2022

Pinksteren of Sinksen is een christelijke feestdag, waarmee de uitstorting van de Heilige Geest wordt herdacht. Deze uitstorting wordt beschouwd als het begin van het christendom en als de eerste christelijke opwekking. Pinksteren wordt gevierd op de zevende zondag na Pasen, tien dagen na Hemelvaartsdag.

Maandag aanstaande

En laat dat nou net op maandag vallen, aanstaande maandag zelfs. Het is daarmee de 49e (of 50e, als de eerste dag wordt meegeteld) dag na Pasen en de laatste dag van de paascyclus. Binnen de katholieke traditie volgen de volgende feestdagen op Pinksteren: het feest van de Heilige Drie-eenheid, het feest van het Heilig Sacrament en van het Heilig Hart. Het pinksterfeest markeert het laatste feest van het liturgisch jaar. De tijd vanaf de pinkstermaandag tot aan advent heet ook wel “de grote groene tijd door het jaar”. De tijd van verloren maandag tot aan de veertigdagentijd heet ook wel “de kleine groene tijd door het jaar”.

Dinsdag

Lang verhaal kort: bestellen mag, bestellen kan, bestellen betekent ook verwerken maar bij PostNL is het overgrote deel gelovig en werken ze maandag niet dus de order vanaf nu worden dinsdagmiddag pas opgehaald door die gasten met die wit/oranje busjes.

Om de pijn te verzachten