Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Verstopte wietkwekerij achter slaapkamer

jun 7, 2022

Een ondermijningscontrole (wat het is, geen idee maar ondermijning is het toverwoord bij justitie want dat verantwoord de vele miljoenen kostende baantjes) in Amstelveen leidde vorige week woensdag tot het oprollen van een hennepplantage wietkwekerij in een woning aan de Sportlaan. Deze ‘plantage’ was verstopt achter kast en een stond te midden van een woonwijk: een levensgevaarlijke situatie voor de omwonenden. Neem dit met een korrel zout alsjeblieft.

Inbouwkast

De controle vond plaats in het kader van spookbewoning en was een samenwerking tussen het basisteam van Amstelveen en toezichthouders van de Gemeente Amstelveen. Naar aanleiding van een melding stond een woonadres aan de Sportlaan op het lijstje van de te controleren woningen. Hier stond namelijk niemand ingeschreven, maar was wel continu bedrijvigheid.

Mooi resultaat

De controle leidde tot een mooi resultaat (hoezo mooi, de politie zou teleurgesteld moeten zijn dat ze illegale goederen aantroffen toch): via een muur in de slaapkamer verscheen een verborgen ruimte, die alleen toegankelijk was via een groot gat. Dit gat was creatief en vakkundig verstopt achter een kast – wat op het eerste oog een doodgewone inbouwkast leek. De verborgen ruimte stond vol met hennepplanten wietplanten en apparatuur om hennep te kweken. Alles is in beslag genomen en zal worden vernietigd.  

Aanhouding vrouw

Een vrouw is bij deze controle aangehouden. Haar rol bij de hennepplantage wietkwekerij en –handel wordt nog verder onderzocht.

Gevaar hahaha

Dit keer bevond die plantage zich in een woning, te midden van een woonwijk. In de woning is ook energiefraude vastgesteld, De energieleverancier gaat aangifte doen en een herberekening opmaken. Het moge duidelijk zijn dat een hennepplantage – te midden van andere woningen – levensgevaarlijk is. Niet alleen vanwege brand- en ontploffingsgevaar, maar ook door kortsluiting, oververhitting of lekkage. Het opsporen en ontmantelen ervan heeft dan ook hoge prioriteit.

Gevaar uitgelegd

Brandgevaar: de gemiddelde tienerkamer is brandgevaarlijker dan de gemiddelde wietkwekerij. Dat brandgevaar is alleen maar bangmakerij in de hoop dat je je buren gaat verraden. Als een tiener drie stekkerblokken van de Action onder zijn bed legt met daarin opladers van telefoons, secways en adapters van spelcomputers, dan is de kans op brand even groot, zo niet groter.
Ontploffingsgevaar: als je dit als tekstschrijver van de politie durft op te tikken dan ben je wel echt één van de allerslechtste voorlichters. Nog nooit is er een wietkwekerij ontploft.
Kortsluiting: ja, dat is hetzelfde als brandgevaar want brand in een wietkwekerij ontstaat door niets anders dan kortsluiting. Hoeveel wietkwekerijen zijn er dit jaar afgebrand trouwens?
Oververhitting: zie brandgevaar en kortsluiting.
Lekkage: waar gehakt wordt daar vallen spaanders. Het is maar water. Er springt vaker een slang van een wasmachine dan dat er een lekkage ontstaat in een wietkwekerij.

Propaganda

Dit bericht is pure propaganda om het banencircus dat rondom wietplanten is opgetuigd in stand te houden. Nergens lezen we om hoeveel plantjes het gaat, van de levensgevaarlijke situatie geen enkele foto…