Man met 24 kilo ketamine over A4

De politie heeft bij een standaard verkeerscontrole op de A4 24 kilo ketamine aangetroffen in een auto. De bestuurder, een 57-jarige man uit Rotterdam, is aangehouden.

Maandag werd rond het middaguur ter hoogte van Badhoevedorp een Ford Focus met Spaans kenteken gecontroleerd. De bestuurder had een geldig rijbewijs en verder bleken er ook geen bijzonderheden.

Toen de politie de kofferbak van de Ford doorzocht werden dozen en sealbags met poeder aangetroffen. Nader onderzoek leerde dat het om ketamine gaat met een straat waarde tussen de 600.000 en 960.000 euro, aldus NH-Nieuws.

Ketamine is een verdovingsmiddel dat ook als recreatieve drug wordt gebruikt. Het werd in 1962 uitgevonden in de zoektocht naar alternatieven voor PCP door Calvin Stevens in Parke Davis Lab. In 1965 werd ontdekt dat het gebruikt kan worden als verdovingsmiddel voor mensen en dieren.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *