Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Man met geld en drugs op zak gepakt

sep 21, 2021
Politiemotorfoto: politie.nl

Ooit komt er een tijd dat het bezit van contant geld sowieso als crimineel wordt aangemerkt, ongeacht het bedrag. Het bedrag van de man in dit verhaal betrof een paar duizend euro, terwijl vroeger de alarmbellen pas afgingen als het om tienduizenden euros ging.

Verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole hebben agenten een 34-jarige Bergenaar aangehouden. De man had drugs en een flinke som geld in zijn auto liggen.

Verboden goederen

De verdachte werd op zaterdag 18 september rond 18.40 uur op de Oostweg aan de kant gezet ter controle. Omdat de man een onwaarschijnlijk verhaal tegen de agenten op hing vroegen de agenten of de man drugs, wapens of andere verboden goederen bij zich had. Ze vorderden hem deze uit te leveren. De man verklaarde niets bij zich te hebben.

Onderzoek

Daarop besloten de agenten zijn auto te doorzoeken. In het dashboardkastje bleken verschillende zakjes met hennep te liggen. Deze zijn in beslag genomen en de man is aangehouden. Bij fouillering bleek hij ook nog een paar duizend euro aan contact geld op zak te hebben. Omdat hij geen goede verklaring had waar het geld vandaan kwam werd besloten dat geld ook in beslag te nemen. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Bron: politie.nl