Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Man neergeschoten op terras

dec 21, 2020

Op het terras van een restaurant in het toeristische stadje Alfaz del Pi ( Alicante ) is vrijdagavond een man neergeschoten.

Van dichtbij

De Albanees werd voor de ogen van zijn -vermoedelijk Britse – vriendin die bij hem aan tafel zat van dichtbij neergeschoten. De aanvaller vuurde in totaal vijf kogels op hem af. De moord vond plaats in restaurant The Orange Tree in het gebied El Albir, aan de kust van het gemeentelijk district Alfaz del Pi.

Vijf kogelwonden

Toen de agenten van de Guardia Civil arriveerden , lag het slachtoffer, dat een politiedossier had, op de grond met de vijf kogelwonden zichtbaar.

Ooggetuigen

Volgens verschillende ooggetuigen die aanwezig waren tijdens de schietpartij, werd het slachtoffer van achter benaderd door de schutter waarna hij vijf schoten afvuurde.

Drugs

Verschillende partijen spreken of een afrekening in het drugscircuit. Onderzoekers zouden werken aan de theorie dat de hit verband houdt met een antidrugsoperatie aan de Costa Blanca vorige maand. Toen voerde de politie drie invallen uit, een daarvan in een niet nader genoemde bar in Alfas del Pi. Agenten namen cocaïne en Viagra pillen in beslag en arresteerden een Albanees en vijf anderen, onder wie een Brit en een Ier.

Onrustig

Het is al lange tijd onrustig aan dit deel van de Spaanse kust. Albanezen, Nederlanders en Britten strijden er om een plek binnen de drugswereld. Het zuiden van Spanje kent een uitstekend klimaat voor grote velden met wietplanten en is ook zeer toegankelijk via zee voor de smokkel van drugs vanuit Marokko.