Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Eventjes geen stekjes in Zevenbergen

dec 21, 2020

Wietkwekers in de omgeving van Zevenbergen kunnen dit jaar even niet meer terecht bij hun vertrouwde adres voor stekjes. De stekken zijn onvrijwillig de container ingegaan.

Campagneweg

Agenten hebben in een bedrijfspand aan de Campagneweg een hennepstekkerij (ze bedoelen natuurlijk een wietstekkerij, want het stekken van hennep is niet strafbaar, redactie) aangetroffen. In het pand werden een 51-jarige Oosterhouter en een 33-jarige Bredase aangehouden.

Bivakmutsen

De stekkerij werd ontdekt nadat er op vrijdagmiddag 18 december een melding binnen kwam dat er personen met bivakmutsen het pand waren binnen gegaan. Meerdere eenheden van de politie gingen direct ter plaatse. Ook de politiehelikopter, die in de buurt was, assisteerde bij de melding. De agenten in de helikopter zagen op de eerste verdieping van het bedrijf veel warmte vrij komen.

Naar binnen

Agenten gingen het pand binnen en troffen daar de twee verdachten aan. Op de eerste verdieping was een hennepstekkerij wietstekkerij in bedrijf met in totaal 197 hennepplanten wietplanten en ruim 4000 hennepstekken wietstekken. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de hennep wiet geruimd. De twee verdachten zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau en daarna met een proces-verbaal op zak naar huis gestuurd.

Bron: politie.nl