Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Marine onderschept 1.600.000 pakjes cocaïne

jan 3, 2018

Het Nederlandse marineschip Zr. Ms. Van Speijk heeft in het Caribisch gebied 1.600.000 pakjes cocaïne onderschept (1600 kilo). Het witte poeder werd aangetroffen op een koopvaardijschip dat onderweg was naar de Dominicaanse Republiek. Het was voor de Van Speijk de tweede drugsvangst in twee weken. Of de bemanning nu taart krijgt is onbekend.

Op eerste kerstdag ontdekte de helikopter van het marineschip het verdachte schip dat onder Tanzaniaanse vlag voer. Daarop is een team van de Amerikaanse kustwacht aan boord gegaan van het schip om het te doorzoeken. Dat leverde in eerste instantie niets op. Het schip werd in Santo Domingo in de Dominicaanse Republiek aan de ketting gelegd. Bij nieuwe zoekacties werden de drugs op oudjaarsdag gevonden in een ruimte tussen de brandstoftanks. Waarom de marine mensen zo intensief bleven zoeken terwijl er in eerste instantie niets werd gevonden is omdat er vermoedelijk een tip is binnengekomen.

Uiteraard heeft ook deze vangst heel veel geld gekost en wordt er geen grammetje minder in de neusjes geïnhaleerd door de gebruikers.