Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Marokkaanse gezinnen smokkelden drugs

aug 24, 2023
Marokko

Twee gezinnen van Belgisch-Marokkaanse afkomst, vergezeld van in totaal acht kinderen variërend in leeftijd van 1 tot 15 jaar oud, zijn betrapt op het smokkelen van een aanzienlijke hoeveelheid hasj na hun vakantie. De drugsvangst vond plaats op de grens tussen Marokko en Spanje. In hun voertuigen, elk met vier kinderen aan boord, werd een totaal van 200 kilo drugs aangetroffen. De twee ouderparen zijn gearresteerd en de acht kinderen, bestaande uit vier broers en vier zussen, zijn in bewaring genomen door de lokale autoriteiten.

Spaanse enclave

De opmerkelijke inbeslagname van drugs vond plaats in Ceuta, een Spaanse enclave op het vasteland van Marokko. Deze locatie fungeert als vertrekpunt voor veerboten die de oversteek maken naar Algeciras in Spanje, over de Straat van Gibraltar. Veel Marokkaanse gezinnen die hun vakantie in het thuisland hebben doorgebracht, keren via deze route terug naar hun bestemmingen.

Vier kleine kinderen

Op een zondagmiddag, rond 15:30 uur, koos een team van grenswachters van de Spaanse Guardia Civil een Citroën Picasso met Belgische kentekenplaten uit de rij voor de veerboot voor een controle. Het voertuig was bezet door een 39-jarige Marokkaanse man met een werkvergunning in België, zijn 29-jarige partner met de Belgische nationaliteit, en vier minderjarige kinderen.

Drugshond sloeg aan

Nadat een drugshond aansloeg tijdens de controle, besloten de agenten tot een grondige doorzoeking van de auto. Tijdens deze doorzoeking werden diverse verborgen compartimenten ontdekt die volgepakt waren met hasj, met een totaal gewicht van ongeveer 115 kilo. De drugs waren op inventieve wijze verstopt onder speciaal gecreëerde ruimtes in de vloerbedekking en zelfs onder de autostoelen waar de jonge kinderen op zaten.

Drugs onder kinderstoel

Foto: Guardia Civil