Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Massage olie of glijmiddel, wat te kiezen

jan 4, 2019
BodyLube op siliconen basis

Glijmiddel of massage olie?

Glijmiddel is een product dat bij de seks gebruik wordt om het ontbreken van (voldoende) lichaamsvocht aan te vullen. Dit maakt de seks prettiger en soms zelf minder pijnlijk. Massage olie daarentegen wordt zoals de naam al doet vermoeden gebruikt voor massage. Echte olie heeft de voorkeur voor een echte masseur, maar de keuze in verschillende soorten olie is beperkter dan die van gels.

Massage-gel

Gel is bijzonder populair als middel gedurende de seks omdat het langdurig gebruikt kan worden zonder bijwerkingen en je hebt er ook niet zoveel van nodig als van olie. Bovendien tasten de meeste gels geen speeltjes, kleding of beddengoed aan en is het zeer goedkoop in gebruik.

Water- of siliconenbasis

Er zijn een aantal redenen waarom je juist voor massagegel op waterbasis zou kiezen, maar evenveel waarom je juist kiest voor siliconen. De persoonlijke voorkeur speelt hierbij een belangrijke rol. En wellicht telt de prijs ook mee in het besluit. Op water gebaseerde massagegel is een stuk goedkoper.

Ook kunnen personen allergische reacties vertonen bij het gebruik van siliconen; iets dat bij massageproducten op waterbasis zelden voorkomt.

Werking van glijmiddelen

En dan is er nog de werking. De gel op waterbasis wordt door het lichaam sneller opgenomen waardoor de huid al sneller stroef zal aanvoelen. Wanneer je gel gebruikt op basis van siliconen dan zul je merken dat je er veel langer mee doet zonder bij te smeren. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Een ander voordeel van op water gebaseerde gel is dat het makkelijk uit kleding, beddengoed en van je lichaam te verwijderen is en je parketvoer niet getransformeerd wordt tot een ijsbaan. Siliconen zullen lastiger te verwijderen zijn.

Smaakjes en effecten

Fabrikanten hebben de laatste jaren veel energie gestopt in de ontwikkeling van gels die allerlei leuke eigenschappen kennen. Er zijn geurstoffen toegevoegd, smaakstoffen ontwikkeld waarbij je partner letterlijk wordt getransformeerd tot een object om op te vreten.

Maar er is meer. Zo zijn er massage gels van BodyLube die de eigenschap hebben om de huid waar het wordt opgesmeerd te verwarmen of juist af te koelen. Een spannend gevoel dat zijn uitwerking heeft op de zintuigen waardoor de seks nog spannender en aangenamer wordt.

Gebruik

Massage-gel is vrijwel altijd de beste keuze omdat het gebruik tweeledig is. Het glijdt als een goed glijmiddel en bovendien maakt het de huid soepel waardoor het goed als massagemiddel te gebruiken is.

Hoe gebruik je het

Op waterbasis: Breng een gewenste hoeveelheid glijmiddel aan op de gekozen lichaamsdelen en smeer deze uit. De formule op waterbasis geeft het product een lichte en makkelijk uitsmeerbare textuur die neutraal is voor de huid. Tijdens gebruik zorgt het glijmiddel voor een zacht en comfortabel gevoel. Een op water gebaseerde glijmiddel wordt na verloop van tijd langzaam door de huid opgenomen, breng daarom desgewenst tussentijds nog extra aan, om een continue glijdend gevoel te garanderen. Glijmiddel op waterbasis is gemakkelijk afwasbaar. 

Op siliconen basis: Breng een gewenste hoeveelheid glijmiddel aan op de gekozen lichaamsdelen en smeer deze uit. De gel-achtige formule op siliconen basis geeft dit product een lichte en makkelijk uitsmeerbare textuur die neutraal is voor de huid. Tijdens gebruik zorgt het glijmiddel voor een zijdezacht en comfortabel gevoel. Een op silicone gebaseerde glijmiddel zoals deze wordt niet door de huid opgenomen, wat een continue prettig glijdend gevoel garandeert.