Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Medewerkers drugslab ontsnappen aan politie

Versnijden

In een woning aan de Grote Beer in Rotterdam-Oost is vrijdagavond 1 april een ruimte aangetroffen waarin drugs werd versneden. De woning kwam in beeld na een melding over een bewoonster die al lange tijd niet gezien was bij haar eigen woning terwijl er wel geregeld vreemde mannen in haar woning kwamen die ook nog eens regelmatig met tassen in de weer waren.

Versnijden

Het versnijden van drugs (heroïne, cocaïne, speed, methamfetamine) is een methode waarbij de drugs zelf vermeng (versneden) wordt met een identiek ogende stof die vele malen goedkoper is dan de drugs zelf. Dat verhoogt dan het volume en daarmee ook meteen de winst. 

Melding bewoonster

Bezoek van onbekende, wisselende personen, veelal met big shoppers of vuilniszakken kan wijzen op een dergelijk pand. Bij de melding over de bewoonster die al lang niet gezien was en de vreemde mannen die de woning bezochten, gingen dus bij de betrokken agenten gelijk de alarmbellen af. Zij lieten dus ook niet afschepen toen de mannen een verhaal ophingen over oppassen op het huis en de katten.

Tientallen kilo’s

De agenten pakten door en deden een controle in de woning. Daar troffen zij tientallen kilo’s blokken met poeder, vermoedelijk verdovende middelen. Ook lagen er weegschaaltjes, zeefjes, verpakkingsmaterialen en andere attributen die gebruikt worden bij het versnijden van verdovende middelen.

Verdachten ontkomen

De verdachten die zich in de woning bevonden, zijn helaas ontkomen. De politie doet nader onderzoek naar deze verdachten en om vast te stellen of het inderdaad om verdovende middelen gaat, maar gezien de feiten lijkt ons dat zeer aannemelijk.

Foto: politie.nl

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *