Medewerkster justitie verdacht van cocaïnesmokkel

Drugs kofferbak

Op 18 juni werd een medewerkster van het Nederlandse Openbaar Ministerie in Duitsland opgepakt. En toen bleef het stil, want de reden hoorden we niet. Gelukkig is daar de Telegraaf. Mevrouw blijkt vast te zitten voor een forse drugszaak.

Grote hoeveelheid drugs gesmokkeld

In een auto waarin zij reed zijn twee kilo cocaïne, zes kilo amfetamine (speed) en tienduizend xtc-tabletten gevonden. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie. Niet het Nederlandse, maar dat van de Duitsers aan De Telegraaf. „We hebben inmiddels uitvoerig contact gehad over de aanhouding met onze collega’s van het OM in Nederland”, aldus een woordvoerder van het Duitse OM. De aanhouding is op 20 juni gemeld aan het OM Den Haag, waar de vrouw werkt.

Geprepareerd auto

De dame werd opgepakt in een auto die volgens de woordvoerder van het Duitse OM ’geprepareerd’ was voor de smokkel van drugs. In de auto zaten ook haar dochter en schoonzoon. Ook zij zijn aangehouden en zitten nog vast. „De medewerkster van het OM maakte aanvankelijk gebruik van haar zwijgrecht en ontkende later haar betrokkenheid bij de smokkel. Het onderzoek duurt voort”, aldus de OM-woordvoerder.

In Nederland is mevrouw in elk geval gedurende het onderzoek geschorst. Op de smokkel van drugs staan in Duitsland zware straffen. Wie grote hoeveelheden harddrugs smokkelt kan rekenen op een straf van zeker vier jaar. Het zit justitie even niet mee de laatste weken, en dit is nog maar wat we te horen krijgen.

Door Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *