Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Meer dan 20 kilo cocaïne in je rolkoffer, mag dat?

mrt 21, 2022

Amsterdam – De politie hield woensdagmiddag 16 maart op station Amsterdam Centraal een 44-jarige man uit Spanje aan op verdenking van het overtreden van de Opiumwet. De man had ruim twintig kilogram cocaïne in zijn bagage met een geschatte waarde van 1,3 miljoen euro.

Speurhond

Een speurhond die tijdens een drugscontrole onder reizigers op het station is ingezet, kwam de drugs op het spoor. De speurhondengeleider en zijn hond liepen langs reizigers. Bij de Spanjaard gaf de hond aan dat de man mogelijk drugs bij zich had.

Open maken

Na het openen van zijn tas stuitten de agenten op de drugs. Hierop is de verdachte aangehouden en zijn de drugs in beslag genomen. De man zit vast en is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Tijdens de drugscontrole werkten politiemensen van de Landelijke Eenheid samen met collega’s van de Eenheid Amsterdam. De drugs zijn vernietigd. Een bericht als dit doet het altijd lekker voor de politie in de zinloze oorlog als propaganda. 20 kilo is immers een grote hoeveelheid en persberichten zoals deze worden graag door websites gepubliceerd.

Foto: politie.nl