Met 4 kilo speed over de A16, mag niet

DoorRedactie

jan 9, 2020 #a16, #belg, #politie, #speed
Speed A16

De politie heeft woensdagavond op de A16 een Belg staande gehouden voor het in bezit hebben van een grote hoeveelheid verdovende middelen. Er wordt hem teven witwassen ten laste gelegd.

Belg

De verdachte is een 22-jarige man uit het Belgische Beloeil. De gast vervoerde 4,3 kilogram amfetamine (speed) en had bijna 6.300 euro aan contant geld verstopt op verschillende plaatsen in zijn auto.

Bestelbus

Omstreeks 21.00 uur reed de slimmerd over de A16 met zijn bus met een zeer hoge snelheid. Dat viel op bij de medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid. De Belg werd gestopt en het viel de agenten direct op dat de bestuurder erg zenuwachtig was en dat het zweet van zijn voorhoofd liep.

Laptophoes

Bij inspectie van de laadruimte zagen de agenten tussen de rommel een laptophoes liggen waarin zich een grote hoeveel geld bevond. Daarna werden in een zekeringskastje en in een jas nog twee bundels briefgeld aangetroffen. De man had in totaal 6.290 euro bij zich waarvoor hij desgevraagd geen plausibele verklaring had.

Subwoofer

Nadat de verdachte was aangehouden op verdenking van witwassen en overgebracht was naar het cellencomplex in Breda, werden in de auto vier plastic zakken aangetroffen met een witte pasta. De vier zakken zaten verstopt in een subwoofer die achter in de auto lag. Bij het testen van deze pasta bleek het te gaan om amfetamine. In totaal bleek het om 4,3 kilogram van deze harddrug te gaan.

De verdachte is ingesloten. Zijn auto, de drugs en het geld zijn in beslag genomen. De herkomst van het geld en de drugs wordt onderzocht.

Door Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *