Toch een lachgas verbod op komst

Zojuist werd bekend dat Staatssecretaris Blokhuis werkt aan een verbod op lachgas voor recreatief gebruik. Blokhuis werd gesterkt door een advies van de drugsbeoordelingscommissie CAM. Daarin staat dat het risico van lachgas voor de volksgezondheid “matig tot groot” is.

Groothandels

Particulieren kunnen lachgaspatronen nu nog gewoon kopen, bijvoorbeeld in winkels voor huishoudelijke artikelen. Op festivals en feesten worden vaak gevulde ballonnetjes verkocht. Staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) gaan de komende tijd in gesprek met groothandels, horeca en producenten over het verbod en over de uitzondering. Dat gaat nog een puzzel worden.

Negen maanden

Blokhuis hoopt dat het verbod over “een maand of negen” kan ingaan. Tot die tijd roept hij gemeenten op om lachgasgebruik zoveel mogelijk zelf terug te dringen. Dat kunnen gemeenten doen met een beroep op plaatselijke verordeningen. Verder vindt hij dat producenten en leveranciers terughoudend moeten zijn met leveren.

Leeftijd

Wie bij Wapwinkel slagroompatronen koopt, die moet tenminste 18 jaar oud zijn. Die controle vindt plaats bij de levering van het pakket. De postbode vraagt om een identiteitsbewijs waaruit moet blijken dat de koper tenminste 18 jaar is. Tevens kunnen er geen grote hoeveelheden worden besteld en is het prijsbeleid ontmoedigend aangepast.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.