Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Micro dosering met paddo’s

feb 2, 2019

Microdosering is razend populair aan het worden. We gaan je er nu en in de toekomst veel over vertellen op onze website.

Microdosing is aan manier van toedienen als zelfmedicatie waarbij gebruikt wordt gemaakt van psychedelica, maar ook chemische producten zoals mdma en lsd in “zeer kleine” (micro) doses. Je neemt dus niet zoveel tot je van een stof of product dat je er van gaat rippen of high wordt. Een gebruiker kan dus volstrekt normaal functioneren en gewoon naar zijn werk, sporten of studeren.

Wijze van inname

De micro dosis van het gewenste product wordt genomen in een capsule waarbij de werkzame stof al dan niet wordt aangevuld met bijvoorbeeld vitaminen of bindmiddelen. De capsules worden door de mensen die aan micro dosering doen meestal zelf gemaakt.

Alternatieve geneeswijze

Als je er voor bent om jezelf te genezen of om jezelf beter te voelen gebruikmakend van eigen methodes, dan zal je interesse gewekt zijn door micro dosering. Gebruikers spreken namelijk over een geprezen manier om zich te ontdoen van depressies, migraines of vermoeidheid. En dat zonder enig risico op verslaving of andere vervelende bijwerkingen.

Zaak is wel dat gebruikers zich onthouden van het nemen van andere homeopatische middelen en zich uitsluitend beperken tot de microdosering. De combinatie kan de uitwerking remmen of zelfs tegenwerken.

Magic mushroom micro dosering

In onze smartshop kan je paddo kweeksets kopen, beter bekend als magic mushrooms. De verkoop van deze kweeksets is, in tegenstelling tot de verse of gedroogde paddo’s in Nederland gelukkig volstrekt legaal en dus toegestaan. Psilocybine (het werkzame bestanddeel in de paddo en de stof die je voor micro dosering nodig hebt) mag niet uit de  paddo worden gehaald en in producten worden verwerkt, dus het extraheren en er vervolgens een supplement van maken is niet toegestaan.
Dat is ook meteen de reden waarom we geen micro dose capsules aan je kunnen verkopen.

Machinaal drogen en bewerken van paddo’s is ook niet toegestaan. Voor commerciële doeleinden is het drogen(bewerken), capsuleren, extraheren dus strafbaar.

Psilocybinehoudende paddo’s

De door ons verkochte  paddo kweeksets leveren stuk voor stuk paddo’s die psilocybine bevatten. Ze verschillen echter onderling nogal in sterkte. Daarom kan je als je wilt gaan microdoseren het beste kiezen voor de sterkste soorten zoals MC Kennaii.
Een goede microdosing methode is de paddo’s na de oogst uit je growkit te drogen, deze droge paddo’s vermaal je tot je een poeder overhoudt. Daarna gebruik je een capsule, al dan niet vegetarisch en capsuleer je het poeder.

Gelijke dosis

Schaf in één keer voldoende aan om voor twee maanden voorraad te maken.
Dat is de periode waarin je proefondervindelijk kunt beoordelen of microdosing een voor jou geschikte methode is. En als je je microdoses in één keer van te voren klaarmaakt, dan weet je ook meteen zeker dat iedere dosis gelijk is.

Waarnemingen van microdoseerders

Personen die al wat langer microdoseren, zeggen minder geestelijke gezondheidsproblemen te kennen. Ze  constateren minder of zelfs geheel uitblijvende migraines en voelen zich energieker en algeheel gezonder.

Vormen microdosering

Inmiddels zijn er vele varianten bekend van microdosering waarbij de volgende stoffen door gebruikers in een micro dosis worden gebruikt:

  • MDMA
  • LSD
  • THC
  • Psilocybine

Is micro dosing verslavend?

Volgens het Trimbos-instituut is de kans op lichamelijke verslaving nagenoeg uitgesloten, maar ligt psychische afhankelijkheid wel op de loer. Die psychische afhankelijkheid kan natuurlijk ook een gevolg zijn van het verbeterde gevoel dat je krijgt als je aan het micro doseren bent.