Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Microdoseren met truffels met psilocybine

feb 23, 2023
Paddo's met psilocybine

Steeds meer mensen gebruiken truffels met daarin de werkzame stof psilocybine voor het zogeheten ‘microdoseren’. Wij nemen je mee met dit fenomeen.

Wat zijn de voordelen van microdoseren?

Microdoseren met paddo’s met psilocybine heeft een aantal prettige kanten. Zo kan het helpen bij het verminderen van stress en angst. Studies hebben aangetoond dat microdoses psilocybine de angst- en stressniveaus bij proefpersonen kunnen verminderen. Daarnaast kan het ook helpen bij het verbeteren van jee stemming(en). Microdoses psilocybine kunnen de stemming verbeteren door het verhogen van de serotonine- en dopamine-niveaus in de hersenen.

Cognitieve prestaties

Ook kan microdoseren ook helpen bij het verbeteren van de cognitieve prestaties. Studies hebben aangetoond dat microdoses psilocybine de cognitieve prestaties kunnen verbeteren door het verhogen van de focus en concentratie. Ook kan het helpen bij het verbeteren van de creativiteit. Microdoses psilocybine kunnen de creativiteit verbeteren door het verhogen van de associatieve denkprocessen.

Algehele gezondheid

Maar het microdoseren ook helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid. Studies hebben aangetoond dat microdoses psilocybine de algehele gezondheid kunnen verbeteren door het verhogen van de energie, het verminderen van de pijn en het verbeteren van de slaap.

In samenvatting biedt microdoseren een aantal voordelen, waaronder het verminderen van stress en angst, het verbeteren van de stemming, het verbeteren van de cognitieve prestaties, het verbeteren van de creativiteit en het verbeteren van de algehele gezondheid.

Hoe kies je de juiste truffels of paddo’s voor microdoseren?

Het kiezen van de juiste paddenstoelen of truffels voor microdoseren is een belangrijke stap in het verkrijgen van de gewenste resultaten. Er zijn verschillende soorten paddenstoelen die gebruikt kunnen worden voor microdoseren, waaronder Psilocybe cubensis, Psilocybe semilanceata, Psilocybe cyanescens en Psilocybe azurescens. Deze paddenstoelen bevatten allemaal actieve psychedelische stoffen, waaronder psilocybine en psilocine.

Verschillende eigenschappen

Het is voor de gebruiker belangrijk om de juiste paddenstoelen te kiezen voor microdoseren, omdat elke soort verschillende niveaus van actieve stoffen bevat. Psilocybe cubensis bevat bijvoorbeeld de hoogste concentratie psilocybine, terwijl Psilocybe semilanceata de hoogste concentratie psilocine bevat. Daarnaast bevat Psilocybe cyanescens de hoogste concentratie van beide stoffen.

Lage dosering

Kies ook vooral de juiste dosering. Microdoseren vereist een lagere dosering dan traditionele psychedelische therapieën. De meeste mensen gebruiken een dosering van 0,2-0,5 gram per dag. Het is belangrijk om deze dosering niet te overschrijden, omdat dit kan leiden tot ongewenste bijwerkingen.

Wat zijn de risico’s van microdoseren?

Hoewel microdoseren met psilocybine steeds populairder wordt, zijn er een aantal risico’s verbonden aan het gebruik ervan. De meest voorkomende risico’s zijn psychische en fysieke bijwerkingen, zoals veranderingen in stemming, vermoeidheid, misselijkheid, veranderingen in eetlust, veranderingen in slaap, veranderingen in cognitieve functies, veranderingen in visuele perceptie, veranderingen in motorische coördinatie, veranderingen in hartslag en bloeddruk, en veranderingen in bloedsuikerspiegel. Ook kunnen er psychische problemen optreden, zoals angst, depressie, paranoia, hallucinaties en psychose. Daarnaast kunnen er ook fysieke complicaties optreden, zoals lever- en nierproblemen, allergische reacties, longproblemen en infecties. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van psilocybine en de risico’s te overwegen voordat je begint met microdoseren.

Hou bij wat je gebruikt

Probeer zo goed mogelijk je doseringen te noteren zodat je deze gaandeweg kunt aanpassen. Hou een dagboek bij van je ervaringen, je stemmingen en je gevoel. Als je dit nog eens terug kunt lezen dan kan je wellicht de dosering aanpassen.
Probeer ook zoveel mogelijk om de dosering dagelijks in te nemen op hetzelfde tijdstip.

Neem een vast tijdstip voor de inname in acht
Neem een vast tijdstip voor de inname in acht

Hoe kun je de effecten van microdoseren met psilocybine verbeteren?

Om de effecten van microdoseren met psilocybine te verbeteren, is het belangrijk om een aantal factoren in overweging te nemen. Ten eerste is het belangrijk om de juiste dosis te kiezen. De meeste mensen die microdoseren gebruiken een dosis van 0,1-0,2 gram. Onthou wel goed dat deze dosis voor iedereen anders kan zijn, afhankelijk van hun gewicht, leeftijd en andere factoren. Daarom is het belangrijk om de juiste dosis te kiezen door eerst een lage dosis te proberen en deze geleidelijk te verhogen totdat de gewenste effecten worden bereikt.

De frequentie van microdoseren

Overweeg zorgvuldig de frequentie van het microdoseren. Hoewel sommige mensen ervoor kiezen om elke dag een microdosis te nemen, is het voor anderen beter om het doseren af te wisselen met periodes van geen gebruik. Dit kan helpen om de effecten van het microdoseren te verbeteren en tegelijkertijd de kans op bijwerkingen te verminderen.

Algehele gezondheid

Denk er aan dat je eerst een goed beeld moet krijgen van je algehele gezondheid voordat je begint met micro doseren met psilocybine. Zo is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je gezond bent en geen andere medische aandoeningen hebt die de effecten van het microdoseren kunnen beïnvloeden. Als je gezond bent, kan het microdoseren met psilocybine helpen om je stemming te verbeteren, je energieniveau te verhogen en je cognitieve prestaties te verbeteren.

Psilocybine padd's
Psilocybine padd’s

Wat zijn de verschillende manieren om psilocybine te microdoseren?

Er zijn verschillende manieren om psilocybine te micro doseren. De meest voorkomende manier is door het innemen van een kleine dosis psilocybine in poedervorm, meestal in een dosis van 0,1-0,3 gram. Dit kan worden ingenomen door het poeder te mengen met een drankje of door het direct te slikken. Andere manieren om psilocybine te microdoseren zijn het gebruik van capsules, druppels of tincturen. Deze vormen kunnen worden gemaakt door het poeder te mengen met een oplosmiddel, zoals alcohol of olie. Het is ook mogelijk om psilocybine te microdoseren door het te verdampen met een verdamper of een vaporizer.

Het psilocybine als extract of in poedervorm mag i Nederland en België niet verkocht worden.

Wat zijn de verschillende soorten paddenstoelen die psilocybine bevatten?

Psilocybine is een psychoactieve stof die voorkomt in verschillende soorten paddenstoelen. De meest voorkomende soorten paddenstoelen die psilocybine bevatten, zijn Psilocybe cubensis, Psilocybe semilanceata, Psilocybe mexicana, Psilocybe cyanescens, Psilocybe azurescens, Psilocybe baeocystis, Psilocybe stuntzii, Psilocybe bohemica en Panaeolus cyanescens. Deze paddenstoelen komen voor in verschillende delen van de wereld, waaronder Noord-Amerika, Europa, Azië en Afrika. Hoewel deze paddenstoelen psilocybine bevatten, bevatten ze ook andere psychoactieve stoffen, zoals baeocystin en norbaeocystin. Daarom is het dus best belangrijk om te weten welke paddenstoelen psilocybine bevatten en welke niet.

Wat zijn de verschillende manieren om de dosering van psilocybine te controleren?

Er zijn verschillende manieren om de dosering van psilocybine te controleren. Zo kan bijvoorbeeld de dosering worden bepaald door het gewicht van de persoon die de stof gebruikt. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid te gebruiken, afhankelijk van het gewicht van de persoon.
Daarnaast kan de dosering worden bepaald door de sterkte van de stof. Er zijn verschillende soorten psilocybine, met verschillende sterktes. Kies daarom de juiste.
En ook de frequentie waarin je voornemens bent te microdoseren is van belang voor het kiezen van de hoeveelheid.

Psilocybine is een hallucinogeen indool uit de tryptaminefamilie. Het wordt geproduceerd door honderden schimmelsoorten, waaronder soorten uit het geslacht Psilocybe, zoals Psilocybe cubensis en het puntig kaalkopje

Wat zijn de verschillende manieren om de effecten van microdoseren met psilocybine te verminderen?

Er zijn verschillende manieren om de effecten van microdoseren met psilocybine te verminderen.

Als eerste is het belangrijk om de dosis te verlagen. Microdoseren met psilocybine is meestal het gebruik van een lage dosis, maar het is belangrijk om de dosis te verlagen als de effecten te sterk worden.

Daarnaast is het belangrijk om de frequentie te verminderen. Microdoseren met psilocybine wordt meestal gedaan met een lage frequentie, maar het is belangrijk om de frequentie te verminderen als de effecten te sterk worden.

Maar ook de duur van het micordosing kan je verkorten of beperken. Microdoseren met psilocybine wordt meestal gedaan met een lange duur, maar het is belangrijk om de duur te verminderen als de effecten te sterk worden.

Microdoseren met truffels

Het micro doseren met truffels met psilocybine is mogelijk met een speciaal daarvoor ontwikkeld product dat bij Wapwinkel tot het standaard assortiment behoort.

Microdoseren met truffels
Microdoseren met truffels

Korting op microdosing

Wanneer je van plant bent om te gaan starten met microdosing in de komende weken, vul dan als couponcode MICRO in tijdens het afrekenen en je krijgt een leuke extra korting van ons. Geldig tot 15 maart 2023.