Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Miljoenenvangst in Amsterdam

Pakken geld in 020

Oorlogsbuit in een propagandabericht van de politie. En als het miljoenen zijn, dan maakt dat meer indruk op het publiek, zeker als je het ook nog op de nodige foto’s toont. In Amsterdam deze keer.

Verdachte ontmoeting

Op donderdag 3 maart vonden agenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid ruim vijf miljoen euro aan contant geld, tientallen kilo’s drugs en een vuurwapen in een woning in Amsterdam. De agenten kwamen het geld, de drugs en het vuurwapen op het spoor na een verdachte ontmoeting.

Veel joetjes
Zo dat zijn veel tientjes

In Amsterdam zagen agenten van de Dienst Infrastructuur een verdachte ontmoeting tussen een man uit Rotterdam (26) en een man uit Servië (40). Na deze ontmoeting reed de Rotterdammer weg in een voertuig. De agenten controleerden dit voertuig, maar troffen geen bijzonderheden aan. Ook de man uit Servië werd even gevolgd. Deze man ging een woning in het centrum van Amsterdam binnen.

Spookpand

Toen de man later weer naar buiten kwam controleerden de agenten de man. Daarbij legde hij geen logische verklaring af over zijn verblijf in die woning. De woning betrof een ‘spookpand’: een woning waar niemand staat ingeschreven. De verdachte stond zelf niet ingeschreven in het GBA. Op basis van deze informatie is besloten het pand binnen te treden.

Miljoenenvangst

In het pand troffen de agenten vrijwel direct een bigshopper vol bankbiljetten aan. Dat was de reden om de rechter-commissaris toestemming te vragen het pand te doorzoeken. Uiteindelijk vonden de agenten in de woning in totaal ruim vijf miljoen euro aan contanten. Dit is het hoogste contante bedrag dat de Landelijke Eenheid dit jaar heeft gevonden. Naast het geld lagen in de woning ook tientallen kilo’s drugs – vermoedelijk cocaïne – en een vuurwapen. De woning werd naar vermoeden gebruikt als een zogenoemd ‘stash house’.

Vervolg

De verdachte is op dinsdag 8 maart voorgeleid aan de rechter-commissaris van het Landelijk Parket. De verdachte blijft 14 dagen in bewaring. Nader onderzoek vindt plaats door de Afdeling Opsporing van de Dienst Infrastructuur.

Bron en foto’s: politie.nl

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *