Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Zeven man gepakt voor cocaïnesmokkel

1436 kilo coke

Justitie heeft zeven verdachten aangehouden voor invoer 1436 kilo cocaïne. De politie en Douane hebben donderdag 3 maart jl. 7 verdachten aangehouden die worden verdacht van het invoeren van een grote hoeveelheid cocaïne.

Container

De diensten kwamen de verdachten op het spoor naar aanleiding van het aantreffen van een container waar mogelijk verdovende middelen in waren verstopt. De verdachten zijn gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft beslist dat zij allemaal 14 dagen langer vast blijven zitten.

Hotelcontainer

De verdachten werden, na het aantreffen van de lege container, aangehouden op het haventerrein. In de directe nabijheid werd een hotelcontainer aangetroffen, met daarin onder andere matrassen, slaapzakken, powerbanks en eten en drinken voor een lagere periode. Deze hotelcontainer is vorige week woensdag op het haventerrein geplaatst.Na onderzoek werd ook de desbetreffende container aangetroffen waar de cocaïne in was overgeplaatst. De Douane trof in die container 1436 kilo drugs aan.

Hotelcontainer

Containers geruild

Het vermoeden is dat de verdachten de switchmethode hebben toegepast om de cocaïne vervolgens van het haventerrein te smokkelen.Het gaat om zeven mannen in de leeftijd van 21 tot en met 26 jaar uit Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Barendrecht. Ze worden verdacht van het invoeren van verdovende middelen en het overtreden van de uithalerswet.

Voorgeleid

Zij zijn gisteren door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat zij 14 dagen langer vast blijven zitten.Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Bron en foto’s: politie

Het helpt niets

Spannend natuurlijk dit soort berichten en dat rechtvaardigt in de ogen van justitie ook de vele tientallen miljoenen die de bestrijding van drugssmokkel kost. Maar het helpt niets, want de schatting is dat voor iedere kilo die is aangetroffen, er tien niet gevonden worden. En hoe harder justitie jaagt op drugssmokkelaars, des te meer criminaliteit is er. Daarnaast wordt er geen lijntje minder gesnoven, is er geen enkele controle op de kwaliteit en is de prijs van een grammetje op straat al zeker tien jaar stabiel. Niet boos worden op onze redactie hoor, want wij verzinnen dat niet, we zeggen gewoon wat de politie zelf ook zegt.

Om de bovenstaande reden kwalificeren we dit bericht dan ook als propaganda.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *