Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Moedige moeders tegen proef met wiet

okt 31, 2017

Handelen uit eigen belang, denken met dikke oogkleppen op en je uitspreken zonder te hebben nagedacht over je woorden. Dat is wat de Stichting Moedige Moeders Nederland doet. Zij zien niks in de proef van het nieuwe kabinet om onder voorwaarden wietteelt toe te staan. 

De stichting, onder aanvoering van voorzitter Ans van Zeeland uit Haps, vindt het reguleren van drugs ‘ondoordacht en misleidend’. Een slecht voorbeeld, aldus Moedige Moeders. Want er zijn nu al veel kwetsbare jongeren met drugsproblemen. Dat worden er zo alleen maar meer zegt ze in De Gelderlander.

De stichting pleit er in Den Haag juist voor een eind te maken aan het gedoogbeleid rond drugs. Coffeeshops moeten gesloten worden. De straathandel en daarmee ook de drugscriminaliteit floreren volgens deze stichting juist door coffeeshops. Stop je kop nog een stukje verder in de klei dames. Juist de coffeeshops bieden de mogelijkheid om op een legale manier wiet van een redelijk betrouwbare kwaliteit te kopen. Als zij er niet meer zijn dan wordt er geen grammetje minder gerookt maar dan is wel alle controle kwijt en zal er een gigantische straathandel ontstaan, waar niet alleen recreatieve rokers hun waar moeten kopen maar ook patiënten zullen in schimmige steegjes bij een dealer moeten scoren.

Ga maar lekker roepen in de woestijn dames. Het proces van legaliseren in begonnen en is onomkeerbaar. Wen er maar aan.