Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Vijf wietkwekers in Tilburg

okt 31, 2017

In vervolg op een actie eerder deze maand heeft de politie in het Brabantse Tilburg weer vijf verdachten aangehouden. Ze worden verdacht van het feit dat ze lid zijn van een organisatie die zich structureel bezig houdt met wietteelt.

Op maandag 30 oktober 2017 heeft de politie vijf verdachten in alle vroegte van hun bed gelicht. Het betreft vier mannen uit Tilburg van 27, 41, 42 en 52 jaar en een man van 46 uit Goirle. Twee verdachten hebben banden met motorclub Satudarah, maar welke banden vertelt het politiebericht ons niet.

Op 9 oktober 2017 hield de politie al eerder zes verdachten aan in een groot onderzoek naar georganiseerde wietteelt. De criminele organisatie was aan het licht gekomen tijdens hennepruimdagen. Er zijn tijdens die actie ook zestien panden doorzocht. Verschillende goederen zijn in beslag genomen. Na de actie is het onderzoek voortgezet en dat heeft uiteindelijk tot de aanhouding van de overige vijf verdachten geleid. De verdachten worden of zijn in verzekering gesteld.