Halal capsules

Moslims eten ongemerkt toch varkensvet

Geplaatst door

Zonder het zelf te weten eten Nederlandse en Belgische moslims varkensvet. En dat is volgens hun geloof niet toegestaan.

Regels

Als je volgens de regels van je geloof wilt leven dan is het zeker met voedsel opletten geblazen. Het is vaak lastig te achterhalen of er geen producten in je voedsel zitten die niet zijn toegestaan. Gelukkig houden steeds meer producenten rekening met moslims en maken ze duidelijk melding van bepaalde ingrediƫnten of processen.
Maar het is natuurlijk nog beter als er goede alternatieven worden aangeboden waarbij je de zekerheid hebt dat het is toegestaan.

Varkensvet

Het varkensvet dat ze binnenkrijgen is weliswaar een minimale hoeveelheid want het zit verstopt in een product dat niet zo groot is. En je verwacht niet dat we dan spreken over capsules. Veel capsules waarin bijvoorbeeld vitaminen of voedingssupplementen verpakt zitten, worden gemaakt van varkensvet.

Om er voor te zorgen dat je als moslim dit probleem voorkomt kan je er voor kiezen om zelf je capsules te vullen. En als je dat doet, dan kan je voor de veilige vegetarische capsules of voor halal gecertificeerde capsules.

Vegetarisch oplossing voor moslims

Vegetarische capsules worden gemaakt van plantaardige cellulose, dus er komt geen stukje van een dier aan te pas als deze capsules geproduceerd worden. De capsules zijn echter niet halal gecertificeerd.
Wie liever verzekerd is van een volledige halal bereiding van de capsules doet er goed aan eens in onze winkel te kijken want verkopen speciaal voor moslims ook halal gecertificeerde capsules.

Halal capsules

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *