Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Mysterie rond wietkwekerij Tilburg

jan 5, 2017
Archieffoto

TILBURG – Drie bewoners van een woning aan de Jachthoornstraat zijn donderdagmorgen aangehouden voor het kweken van hennep. Buurtbewoners hadden enkele gewapende mannen door de straat zien rennen met volle tassen.

Op woensdag 4 januari 2017 om 22.00 uur kwam er een melding van een verdachte situatie vanuit de Jachthoornstraat binnen bij het operationeel centrum van de politie. Een buurtbewoonster had gebeld dat er mannen op het dak liepen. De politie stelde meteen een onderzoek in maar kon niets ontdekken. Wel roken de agenten een sterke geur van wiet ter plaatse. Om 01.30 uur belde een geschrokken buurtbewoner. Hij was met een vuurwapen bedreigd door 4 a 5 mannen die bij hem in de Jachthoornstraat liepen met tassen. Zijn hond was aangeslagen en hij had poolshoogte genomen. In de straat zag hij de gemaskerde mannen die een vuurwapen op hem richtten. De man is in paniek zijn woning weer ingevlucht.

Toegesnelde agenten stelden een onderzoek in. Op straat kwamen ze hennepresten tegen die daar op de grond lagen. Verschillende buurtbewoners kwamen naar buiten die informatie hadden. Uiteindelijk trokken de agenten de conclusie dat er in een woning aan de Jachthoornstraat een wietkwekerij moest zitten. Toen er werd aangebeld deed er niemand open bij de woning en er werd besloten om een slotenmaker in te zetten om de voordeur open te maken. Toen de agenten naar binnen konden bleek dat er in de woning in verschillende kamers volledig ingerichte kwekerijen met enkele honderden planten waren. De drie bewoners werden aangehouden. Er was sprake van diefstal van stroom. Er is nog gezocht naar de gewapende mannen maar die zijn niet meer aangetroffen. Alhoewel het onderzoek nog in volle gang is gaat de politie er van uit dat hier mogelijk sprake is van een ‘ripdeal’.

Het onderzoek naar de kwekerij maar zeker ook naar de gemaskerde gewapende mannen is in volle gang. Het rechercheteam vraag uw hulp. Heeft u de woensdagavond en donderdagmorgen iets verdachts gezien wat me deze zaak te maken kan hebben. Of hebt u op een andere manier informatie over deze misdrijven? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten:

  • via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
  • via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
  • anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,
  • via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999

Prioriteit

Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Er is dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Bovenstaande misdrijven wijzen daar ook op.

Bron: Politie.nl