Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Namaak sigaretten onderschept

DoorRedactie

jan 17, 2020 , ,
Sigaretten maken

De Belgische douane heeft in een maand tijd een recordvangst gedaan: er werden 126 miljoen namaaksigaretten in één onderzoek onderschept.

Tien miljoen

De in beslagname kwam voort uit een eerdere zaak waarbij al tien miljoen peuken werden geconfisqueerd. Dat gebeurde op 9 januari in een opslagplaats in Stabroek. Vervolgonderzoek leidde naar drie containers met in totaal 30 miljoen sigaretten in Antwerpen en nog eens 86 miljoen sigaretten in opslagplaatsen in Brecht.

Rothmans

Het gaat om namaaksigaretten van merken als Rothmans Blue en John Player Special. Het is nog niet duidelijk wat de bestemming van de sigaretten was. Wel is bekend dat er acht Turken zijn aangehouden in deze zaak.

Enorme slag

Voor de Belgische douane is het een enorme slag. Ter vergelijking: over heel vorig jaar nam de douane 174 miljoen sigaretten in beslag, afkomstig uit smokkel en vier ontmantelde fabrieken. De recordvangst is zelfs meer dan de totale vangst uit 2016 (80 miljoen), 2017 (114 miljoen) en 2018 (111 miljoen). 

Zelf draaien

Door de alsmaar stijgende accijnzen op tabak zullen zaken als deze alleen maar toenemen in aantal. De enige manier om nog iets goedkoper te kunnen roken, is door zelf tabak te kopen en je peuken zelf te gaan draaien. Daar zijn handige apparaten voor op de markt.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *