Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Meer beroepsgroepen testen op drugs

Drugstest op lichaam

Als het aan het kabinet ligt dan wordt personeel op risicovolle werkplekken onderworpen aan een alcohol- en drugstest. Het eerst is de chemische industrie aan de beurt. Grote bedrijfstakken als de bouw en metaal volgen mogelijk later.

Privacyregels

Vanwege strenge privacyregels mag tot dusver slechts een zeer kleine beroepsgroep worden getest op alcohol, drugs of zware medicijnen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om chauffeurs, piloten of treinmachinisten.

Tamara van Ark

Volgens VVD-staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken is aanvullende regelgeving echter noodzakelijk, omdat bedrijven in de praktijk niet altijd kunnen optreden als zij vermoeden dat medewerkers onder invloed zijn. Daarom wil zij de wet wijzigen. Hoeveel slachtoffers er in de sectoren zijn die onder invloed waren van enig goedje is niet bekend, maar het risico op een ongeval is vele malen hoger als je onder invloed bent, dat mag duidelijk zijn.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *