Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

‘Nederland dreigt Colombia van Europa te worden’

jan 11, 2017

DEN BOSCH – Burgemeesters die worden bedreigd, criminelen die gemeenteraden infiltreren. De onderwereld is meer met de bovenwereld verbonden dan ooit, zo schrijft Omroep Brabant vanmorgen.

Ze raken er maar niet over uitgepraat in Brabant: het boek ‘De achterkant van Nederland’ van Jan Tromp en Pieter Tops. Sybrand Haersma Buma van het CDA kwam naar aanleiding van dit boek met voorstellen om de drugscriminaliteit in Brabant aan te pakken. “Als we niks doen dan wordt Nederland het Colombia van Europa,” aldus Buma.

Buma was dinsdagmiddag op bezoek bij burgemeester Rombouts van Den Bosch. “Nee, echt nieuws is het allemaal niet”, weet Rombouts. “We werken er natuurlijk al jaren aan. We zijn niet voor niets jaren geleden al een taskforce gestart. Maar het boek zorgt dat het allemaal weer scherp op het netvlies komt,” aldus de Buma.

 

Burgemeester Rombouts is het eens met de politicus. Maar als het gaat over het verbieden van coffeeshops wordt het voor hem iets moeilijk als burgemeester. “Ik heb te handelen met de situatie die we hebben in de stad. Er is behoefte aan softdrugs. Het is verstandig als burgemeester die verantwoordelijk is voor openbare orde en veiligheid er voor te zorgen dat er een aantal punten is waar je dit kunt kopen. Maar je merkt aan de manier waarop ik het zeg, dat ik daar best moeite mee heb. Want drugs blijven slecht. We zouden het eigenlijk helemaal niet moeten willen.”

Vooral deze laatste zin geeft onze redactie enorme kriebels….