Nederlander runt drugswinkel op Ibiza

DoorFlappie

jul 9, 2018 #drugs ibiza, #kantoor
drugsdealer ibiza

Op Ibiza in Spanje heeft de Guardia Civil een Nederlander aangehouden die vanaf het eiland drugs- en grondstoffen bedoeld voor de productie van drugs verstuurde.

De man werd opgepakt op hetzelfde moment dat er in het Spaanse Baskenland een drugslab werd opgerold, Het vermoeden is dat de man er mee samenwerkte. De Nederlander maakte volgens de Spaanse politie deel uit van een internationaal opererende bende, met een vertakking naar Noord-Spanje en Bulgarije. Zijn identiteit is vooralsnog niet bekend gemaakt.

De Nederlander zou op Ibiza een heus winkeltje voor de verkoop hebben gehad. Met een kassa, maatbekers, emmers en pipetjes regelde hij zijn eigen handeltje, waarbij hij zowel het eindproduct als fabricagemiddelen verstuurde. De vrouwelijke partner van de aangehouden Nederlander is eigenaresse van een makelaarskantoor op Ibiza waarmee de organisatie waartoe deze drugsverkoper behoort onroerend goed kon huren en kopen. Het is niet bekend of zij ook is aangehouden.

Het onderzoek naar deze drugsbende begon al in november 2017 waarbij er naast Spanje ook onderzoek werd gedaan in Bulgarije. Dankzij de politie van Bulgarije kwam de zaak aan het rollen. Via Bulgarije kwamen in de haven van de stad Varna containers afkomstig uit Azië en Zuid Amerika binnen waarin bestanddelen voor verdovende middelen en cocaïne zaten. Deze werden door de Nederlander op Ibiza onder andere doorgestuurd naar Nederland en Spanje. Met de ingrediënten wisten hij en zijn handlangers xtc pillen en synthetische drugs te fabriceren in Spaanse en Nederlandse laboratoria.

Tijdens het onderzoek kwam men erachter op welk moment men weer een zending wilden ontvangen en versturen waarna de politie besloot actie te ondernemen. Men kon 4.297 kilogram piperonylmethylketon – een grondstof voor de vervaardiging van MDMA – en 7,725 kilogram alfa-fenyl-acetylacetamide – een ingrediënt voor de productie van amfetamine in beslag nemen.

De aanhoudingen in Bulgarije vonden al op 8 juni plaats. De politie-acties in Baskenland en Ibiza hebben op 13 juni plaatsgevonden. Het nieuws van deze internationale samenwerking werd echter pas zondag 1 juli pas bekend gemaakt. De Spaanse politie sluit meer aanhoudingen niet uit en heeft het onderzoek nog niet afgerond.

Drugs kantoor Ibiza

 

Door Flappie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *