Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Nederlander van de snelweg gehaald in Spanje

feb 14, 2023
Aanhouding Guardia Civil

Burriana – De Spaanse Guardia Civil heeft een 53-jarige man op de Burriana AP-7 gearresteerd die in Nederland gezocht werd en een gevangenisstraf van 12 jaar moet uitzitten wegens drugshandel.

Verkeerscontrole

De arrestatie vond plaats tijdens een verkeerscontrole die werd uitgevoerd op de AP-7, met name in het servicegebied La Plana de Burriana, toen agenten van de Guardia Civil een auto identificeerden met drie inzittenden die klaarblijkelijk alsmaar bleven staan op de parking. Na controle van de documentatie van het voertuig en die van de inzittenden bleek eentje gezocht te worden en liep er een internationaal aanhoudingsbevel, om die reden is de 53-jarige man aangehouden.

Twaalf jaar

De aangehouden persoon moet een gevangenisstraf van twaalf jaar uitzitten voor drugshandel en voor het bezit van vuurwapens. In de eerste helft van 2020 had de kerel 201 kilo cocaïne, 150 kilo mdma en 150.000 xtc-pillen geëxporteerd naar Nederland en Groot-Brittannië. Hij haalde verdovende middelen en psychotrope stoffen uit verschillende landen in Zuid-Amerika.

Foto: Guardia Civil, ter illustratie