Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Nederlanders produceerde THC snoep in Barcelona

feb 14, 2023
THC beertjes

Barcelona – De Spaanse Guardia Civil heeft een laboratorium dat marihuanasnoepjes produceerde in het centrum van Barcelona ontmanteld. De producent ontving bestellingen via het “Dark Web” en stuurde deze door heel Europa.

Marihuana beertjes

70 zendingen werden door de politie in beslag genomen, evenals 5000 marihuanasnoepjes, 12 kg marihuana en 6 kg hasj. Volgens het persbericht van de Guardia Civil vormt de consumptie van deze snoepjes een ernstig gevaar voor de gezondheid vanwege het gebruik van chemicaliën bij de vervaardiging ervan en hun hoge THC-gehalte.

De gebruikte mallen. Foto: Guardia Civil
De gebruikte mallen. Foto: Guardia Civil

Brit Nederlander en een Rus

De snoepjes werden vervaardigd in de vorm van beertjes in het laboratorium. Bij de actie zijn drie mensen van Britse, Nederlandse en Russische afkomst gearresteerd op verdenking van het plegen van een misdrijf van drugshandel. 70 zendingen zijn in beslag genomen, 5000 marihuanasnoepjes, 12 kg marihuana, 6 kg hasj en tal van materialen die zijn gebruikt voor de productie, verpakking en distributie van de drug en drie mensen werden gearresteerd voor het de handel in verdovende middelen.

Pakketten onderschept

Het onderzoek begon na de onderschepping van een reeks postpakketzendingen van snoepjes gemaakt met marihuana naar verschillende delen van Europa (Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Portugal, Kroatië). De agenten kwamen via het observeren van een appartement in het centrum van Barcelona op het spoor van het laboratorium waar de snoepjes geproduceerd werden.

Dark web

De criminele organisatie, gevestigd in Barcelona, ​​ontving bestellingen via gecodeerde instant messaging-applicaties of op het “Dark Web” en stuurde de verborgen marihuanasnoepjes per postpakket naar tal van Europese landen.De operatie werd uitgevoerd door agenten van de Organische Eenheid van de Gerechtelijke Politie van de Guardia Civil van Barcelona.