Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Nederlands echtpaar kweekt wiet in Spanje

jan 10, 2022

De Spaanse politie heeft in de provincie Alicante in de gemeente Aspe een Nederlands echtpaar aangehouden voor het telen van 1.316 wietplanten in twee trailers. Naast de illegale wietteelt worden de 62-jarige man en 50-jarige vrouw ook verdacht van elektriciteitsfraude wat oploopt tot 20.000 euro, zoals deze krant laat weten.

Miller operatie

De Guardia Civil heeft in het kader van de Miller-operatie, wat een nationale politieactie is tegen de handel en teelt van marihuana, in Aspe (Alicante) een installatie ontmanteld waar een intensieve vorm van teelt werd uitgevoerd. In twee verborgen trailers met koelcontainers op een grote bouwplaats troffen agenten 1.316 wietplanten en materiaal om deze te telen aan.

Elektriciteitsfraude

De politie hield ook de twee verdachten aan, een 62-jarige Nederlandse man en een 50-jarige Nederlandse vrouw die naast illegale wietteelt en handel in verdovende middelen ook verdacht worden van elektriciteitsfraude ter waarde van minstens 20.000 euro. Het Nederlandse getrouwde stel werd voor de rechter gebracht maar later weer voorlopig vrijgelaten in afwachting van een rechtszaak.

Onregelmatigheden

De zaak kwam aan het licht toen de Guardia Civil in Aspe onregelmatigheden aantroffen in de elektrische installatie van een perceel in de stad. Op dat perceel stonden zware voertuigen geparkeerd waaronder de trailers gevuld met wietplanten.

Bron: Spanjevandaag