Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Nederlandse wietboef gepakt in Alicante

Wiet Alicante

De Spaanse Guardia Civil heeft een drugsnetwerk opgerold in de gemeenten San Vicente del Raspeig en Orxeta aan de Costa Blanca die zich bezighield met het smokkelen van drugs naar het Verenigd Koninkrijk en Nederland. De Guardia Civil heeft acht personen aangehouden van verschillende nationaliteiten waaronder een Nederlandse man.

Butaangasflessen

Het netwerk vervoerde de drugs gecamoufleerd in butaangasflessen of in dubbele bodems en andere schuilplaatsen in voertuigen. In San Vicente del Raspeig viel de politie een woning binnen en ontdekte een aanzienlijke indoor cannabis sativa-oogst waarbij zes personen werden gearresteerd. 

Elektriciteit

Om de drugsplantage van elektriciteit te voorzien hadden de verdachten een zes meter lange en twee meter diepe tunnel gegraven om het zo extra moeilijk te maken voor de politie om de illegale drugsplantage te ontdekken. Maar inwoners in de buurt hadden geklaagd over een sterke wietlucht waarna de politie in december 2021 op onderzoek uitging. Daarna werd de ‘operación Prunera’ gestart die in verschillende fasen werd uitgevoerd.

37 kilo wiet

In totaal heeft de politie 37 kilo wiet, 15.000 euro contant geld, luxe auto’s, bestelbussen en twee nepwapens in beslag genomen. Er werden huiszoekingen gedaan in diverse woningen in San Vicente del Raspeig en Orxeta en in een loods in Polop de Marina. In die loods van 20.000 vierkante meter groot had de bende een logistiek centrum opgericht van waaruit de drugs verstopt gesmokkeld werden.

Voorlopige hechtenis

De verdachten die zijn aangehouden komen uit verschillende landen waaronder Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Cuba, Roemenië en Spanje zelf. Twee van de acht aangehouden verdachten zitten in voorlopige hechtenis vast terwijl van de overige zes de paspoorten werden ingenomen omdat ze het land niet mogen verlaten. Alle verdachten worden verdacht van elektriciteitsfraude en deelname aan een criminele organisatie. Volgens de Spaanse kranten hebben alle verdachten, inclusief de Nederlander, criminele antecedenten.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *