Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Nederwiet in Spanje

nov 5, 2020
Wiet in Altea

De Spaanse politie heeft bij een huiszoeking in een luxe villa in Altea 545 wietplanten met een (volgens de Spaanse politie) gezamenlijke waarde van 87.000 euro gevonden.

Nederlandse eigenaren

De Guardia Civil heeft twee Nederlandse mannen van 35 en 27 jaar aangehouden voor een misdrijf tegen de volksgezondheid en elektriciteitsfraude vanwege een illegale aansluiting op het het elektriciteitsnet en het hebben van meer dan de toegestane hoeveelheid wietplanten voor eigen gebruik.

Altea

De politie startte afgelopen mei al met het onderzoek nadat ze informatie hadden ontvangen over een overdekte wietkwekerij in een woning in een geïsoleerde wijk van Altea waardoor er geen argwaan bij de inwoners gewekt werd. Uiteindelijk kon de politie achter het adres komen en kon men met de huiszoeking starten.

Kelder

De politie trof in de kelder van de woning  in een droogkamer 545 wietplanten aan van een soort met weinig bladeren en grote toppen waardoor de teelt productiever en economisch veel voordeliger is. In dezelfde woning werd ook nog 2 kilo gedroogde toppen (cogollos) aangetroffen. 

Bestemming Nederland

Volgens de politie heeft de wiet een waarde van 87.000 euro en was de bestemming hiervan waarschijnlijk Nederland omdat de verkoopprijs in Nederland drie keer hoger is dan die in Spanje. Opmerkelijke uitspraak want van een drievoudige waarde is volgens ons geen sprake.

Aangehouden

De twee aangehouden Nederlands mannen zijn reeds voorgeleid en zijn in afwachting van het proces op vrije voeten gesteld. In Spanje staan flinke straffen op het kweken van grote hoeveelheden wiet. Je begaat er een misdaad op de gezondheid van de mens.