Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Nét niet goed genoeg verstopte kwekerij

DoorRedactie

dec 16, 2019 , ,
Wiet kelder Tilburg

Tilburg – In de kelder van een bedrijfspand aan de Ringbaan Noord heeft de politie vrijdagavond een wietkwekerij aangetroffen. In vier ruimten stonden enkele honderden planten in diverse groeistadia.

Drie aanhoudingen

In het pand werden drie mannen aangehouden, het gaat om twee Tilburgers (44 en 45 jaar) en een 23-jarige Albaniër. Hun betrokkenheid bij de plantage wordt onderzocht.

De politie kreeg vrijdagmiddag een melding dat er een wietlucht hing bij een bedrijfspand aan de Ringbaan Noord. Ook bij Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) was recent een tip binnengekomen dat daar een wietkwekerij zou zitten.   

Brandweer ter plaatse

De agenten troffen in het bedoelde pand drie mannen aan die daar aan het werk waren. Het drietal gedroeg zich erg zenuwachtig tijdens de zoekactie. De douane stuurde een speurhond. De brandweer kwam ter plaatse om te assisteren en om metingen te doen. De hond sloeg op meerdere plaatsen in het pand aan, onder meer bij een stuk losse vloerbedekking. Daaronder zat een houten luik die toegang gaf tot de kelder, een gang van 40 a 50 meter lang met daaraan vier ruimten met wietplanten in verschillende groeistadia van stek tot vrijwel volgroeide plant.

Gevaar

Vanwege het gevaar door losse stroomdraden en (te) weinig zuurstof is besloten om de kwekerij zaterdag met deskundigen verder te inspecteren en te ontmantelen. Dan zal ook het precieze aantal planten duidelijk worden. De drie aanwezige mannen in het pand werden aangehouden. Hun rol wordt verder onderzocht.

bron: politie.nl

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *