Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Out gaan tijdens het autorijden, tja

dec 15, 2019
ghb

Je bent echt met stip de nummer 1 pannenkoek als je onder invloed van GHB gaat autorijden. En als je dan ook nog out gaat en met draaiende motor in de berm blijft staan, dan kan je ellende verwachten.

Langenbergseweg

Een 25-jarige man uit Gilze werd in de nacht van zaterdag op zondag rond 4:30 aangehouden voor drugsbezit. Het vermoeden bestaat dat de gast onder invloed van drugs zijn voertuig heeft bestuurd. Dit dient echter door bloedonderzoek bevestigd te worden.

Melding

De politie kreeg een melding binnen dat er op de Langenbergseweg een auto zou rijden waarvan de bestuurder onder invloed zou zijn. Korte tijd later wist de melder te vertellen dat het voertuig was gestopt en in de berm langs de weg stond. De politie trof in de auto inderdaad in de berm aan. Er zat een man op de bestuurdersplaats die met zijn hoofd tegen het raam leunde. Zijn ogen waren dicht. De motor van het voertuig liep nog en de auto zat op slot.

Raam ingeslagen

Toen de man niet reageerde op het kloppen op de ramen werd besloten om zijn raam in te slaan. Door deze klap werd de man hevig trillend en transpirerend wakker. In de auto zagen de dienders een flesje met daarin 0,3 liter GHB en ook troffen ze een zakje met daarin 2 gram speed. Genoeg reden om de Gilzenaar aan te houden.

Bloed afgenomen

Op het bureau is er door een GGD arts bloed afgenomen waarmee de bewijslast wordt verzameld voor het rijden onder invloed van verdovende middelen. De uitslag van de bloed test volgt later.