Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

OM brengt rust in cocaïne handel

feb 8, 2019

Door de melding van de vondst van 200 kilo cocaïne op 7 december in de haven van Vlissingen brengt justitie ongetwijfeld rust in de scene. De melding was in verband met het onderzoek nog niet openbaar gemaakt.

Criminelen vertrouwen elkaar voor geen stuiver en als partijen drugs verdwijnen dan ontstaat er altijd grote onrust in het criminele milieu. Soms vallen er zelfs slachtoffers door. Nu het O.M. naar buiten komt met de 200 kilo die in Vlissingen in beslag werd genomen, nemen ze onzekerheid weg.

50 kilo

De Douane heeft gistermiddag ook nog eens 50 kilo cocaïne gevonden op een schip in de haven van Vlissingen. De partij drugs is vernietigd.

Vanwege onderzoek meldde de politie de drugsvondst van 200 kilo cocaïne pas na twee maanden. De politie heeft geen aanhoudingen verricht. Ook die partij drugs is vernietigd.

700 kilo tussen bananen

De haven van Vlissingen blijkt een aantrekkelijke plek om cocaïne te smokkelen. Vorig jaar werden er verschillende vondsten gedaan in de haven. Zo werd er door de douane op 12 oktober ruim 700 kilo tussen bananen aangetroffen. Eerder die week werd twee keer een lading van 400 kilo onderschept. Volgens de politie zijn de Zeeuwse havens aantrekkelijk om te ondernemen en te werken. Criminele organisaties maken misbruik van de goede faciliteiten van de havens.