Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

OM wil 64 miljoen van drugsbaas

dec 12, 2017
hamer rechtbank

Voor de rechtbank in Rotterdam heeft het Openbaar Ministerie 64 miljoen euro geëist van een drugshandelaar; de 48-jarige drugshandelaar Ad M. De man is eerder in mei 2011 door de rechtbank veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf voor het smokkelen van totaal 1230 kilo coke via verschillende vluchten vanuit Brazilië.

Volgens de berekeningen van het Openbaar Ministerie heeft Ad 192 miljoen euro aan de cocaïne verdiend. Er zijn echter drie verdachten in de zaak waardoor Ad 1/3 van dit bedrag op zou moeten hoesten, in totaal dus 64 miljoen euries.

Het OM schat dat er in totaal twaalf vluchten met cocaïne zijn geweest, waarbij ruim 7000 kilo coke is gesmokkeld. In totaal zou dat 208.494.867 euro hebben opgeleverd.  Volgens het OM moeten daar de kosten voor inkoop, inpakken, transport vanaf worden getrokken. Die kosten zijn berekend op € 16.405.822. Het wederrechtelijk verkregen voordeel is daarmee door het OM berekend op 192.089.045 euro. De cocaïne was verstopt in dozen met blikjes Ecoflame. Dat is een soort brandbare gel die wel bij fonduesets gebruikt wordt. De vracht zou volgens de papieren bestemd zijn voor een bedrijf in Polen, maar de werkelijke bestemming van de vracht was een bedrijf in Rotterdam. Het OM ziet de veroordeelde als feitelijk leidinggevende van dat bedrijf. Het bedrijf had geen omzet en had geen (legale) activiteiten.

Bron: crimesite.nl