Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Cynthetische drugs in Cuijk

dec 12, 2017
TabletteermachineFoto: politie

In een gezamenlijk onderzoek van de politie in Cuijk en het ondermijningsteam van de regionale recherche naar synthetische drugs, werden maandagochtend twee mannen uit het Brabantse Cuijk (59 en 45 jaar) aangehouden. We vonden een flinke hoeveelheid aan wiet en poeders die de politie koppelt aan synthetische drugs en ook drugs gerelateerde goederen.

 

Uit een onderzoek door het ondermijningsteam kwam naar voren dat de oudste verdachte waarschijnlijk actief was in de drugswereld. Het vermoeden bestond dat hij zich bezig hield met de productie van synthetische drugs. Toen er voldoende verdenking tegen de man was verzameld, werd een actie gepland die vandaag onder leiding van een rechter–commissaris van de rechtbank Oost-Brabant plaats vond.

Tijdens de actie deze maandag vonden we in de woning van de hoofdverdachte enkele honderden XTC-pillen, vermoedelijke grondstoffen voor de productie van synthetische drugs en stempels. Maar ook vonden we bijna een kilo wiet en spullen die nodig zijn voor de bouw van een wietkwekerij. Daarbij trof de recherche ook nog zegels aan om meterkasten te verzegelen. In een garage, elders in Cuijk, troffen we een tabletteermachine aan en een flink contant geldbedrag. De eigenaar van deze garage werd ook aangehouden voor zijn vermoedelijke betrokkenheid.

Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en zitten vast. Verder onderzoek volgt. Uiteraard zijn alle aangetroffen goederen in beslag genomen. De hoofverdachte wordt later deze week aan de rechter commissaris voorgeleid.

Bron: politie.nl