Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Onder invloed op de snorfiets

jun 18, 2021

Best wel sneu. Als je in Terneuzen woont, je moet verplaatsen op een snorfiets en dan ook nog eens gepakt wordt met van alles op. Een 34-jarige man uit Terneuzen is woensdagavond 16 juni aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol en andere drugs op een snorfiets reed.

Stopteken

Rond 22.55 uur gaven agenten de snorfietser op de Axelsestraat een stopteken voor een controle. De man negeerde het stopteken en ging er van door (haha, met een snorfiets). Na een korte (duh) achtervolging hebben de agenten hem op de Geraniumstraat gestopt.

Ademanalyse

Zowel de ademanalyse als de speekseltest gaven een positieve uitslag op het gebruik van alcohol en andere drugs. De man was bovendien ook niet in bezit van een rijbewijs. En om dit diep trieste verhaal nog even van de spreekwoordelijke kers op de taart te voorzien: op de rollentestbank bleek de snorfiets een te hoge constructiesnelheid te hebben, daarom staat er nu een WOK-melding (wachten op keuren door RDW) op. Na het afnemen van een bloedtest en een verhoor op het politiebureau mocht de man naar huis. Agenten maken proces-verbaal op.

  • De snorfiets op de foto is niet de snorfiets uit dit spannende verhaal. Die ging te snel om hem op de foto te zetten.