Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Ondergrondse kwekerij in Riel

feb 8, 2018

Riel – De politie heeft dinsdag 6 februari 2018 omstreeks 00.50 uur in een verborgen ruimte onder een bedrijfshal aan de Gilzerbaan een compleet ingerichte wietkwekerij zonder planten aangetroffen. Er werden drie arrestaties verricht. Twee mannen (27 en 37 jaar) en een 29-jarige vrouw.

Agenten waren maandagavond 5 februari 2018 doende met een melding omtrent een mogelijke gijzeling bij een manege. Uiteindelijk bleek na een inval van het Arrestatieteam dat daarvan in het geheel geen sprake was.  Mogelijk speelt op de achtergrond van die melding een conflict in de zakelijke sfeer.

De dienders kwamen tijdens dat onderzoek naar die mogelijke gijzeling ook bij het adres naast die paardenhouderij uit. Een van de politie ambtenaren rook een wietlucht naast de bedrijfshal. Bovendien werd in die hal een elektronische waterpomp aangetroffen, terwijl er alleen stro lag opgeslagen. Ook zagen zij rondom het gebouw een onverklaarbare elektriciteitskabel lopen. Uiteindelijk werd met hulp van de brandweer een gierput leeg getankt, waarna in twee verborgen ruimte een compleet ingerichte wietkwekerij zonder planten maar wel met  bakken, assimilatielampen en slakkenhuizen werd aangetroffen. Na deze vondst werd besloten de drie in de woning bij de hal aanwezige personen aan te houden.

De reactie van de burgemeester: “Allereerst complimenten voor de politie dat zij deze goed verstopte, grote en professioneel aangelegde kwekerij heeft gevonden. Hieruit blijkt weer eens dat de criminele wereld van drugshandel en –productie zich ook in onze gemeente heeft genesteld. Een wereld die met wortel en tak moet worden uitgeroeid, omdat die ondermijnend is aan onze gemeenschap. Ook is deze vondst voor mij een bevestiging dat met name het buitengebied vatbaar is voor illegale en criminele activiteiten. Ik wacht de resultaten van het onderzoek af en zal op basis daarvan ten aanzien van dit pand en betrokken personen alle bestuurlijke maatregelen treffen die wenselijk en mogelijk zijn. Het gedurende een bepaalde periode sluiten van het pand kan daar deel van uitmaken. Tenslotte roep ik naar aanleiding hiervan onze inwoners op om signalen die kunnen duiden op de aanwezigheid van een hennepkwekerij of andere verdachte activiteiten altijd te melden. Dit kan eventueel ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem. Het gaat erom dat we als overheid en burger hier ‘schouder aan schouder’ in optrekken!”

Bron: politie.nl