Drugslab in Rijen had ondergrondse ruimtes

Breaking Bad toestanden in het pittoreske Rijen in Noord Brabant. Het grote drugslaboratorium dat deze week in het Brabantse Rijen werd ontdekt, was uitgerust met verschillende ondergrondse ruimtes. In de kelders zijn productieketels en een grote partij chemicaliën aangetroffen.

Vader en zoon

Dinsdag trof de politie in het laboratorium ook al een vuurwapen en duizenden liters grondstof die benodigd zijn voor de productie van amfetamine. Een vader (67) en zijn zoon (37), beiden uit Rijen, zijn aangehouden. 

Het tweetal zijn de huurders van het terrein waarop verschillende panden zijn gevestigd.

Verschillende gebouwen

Het drugslab werd dinsdag aangetroffen tijdens een bestuurlijke controle. Toen ambtenaren en agenten het terrein op gingen waar verschillende loodsen liggen, roken ze direct een sterke chemische lucht. De handhavers troffen in verschillende gebouwen onderdelen van een drugslab waarmee grondstoffen konden worden omgezet naar amfetamine. Naast duizenden liters aan grond- en hulpstoffen werden verschillende soorten harddrugs gevonden. Het perceel aan de Vincent van Goghstraat in Rijen is door de burgemeester per direct voor een jaar gesloten.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *