Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Speed flink duurder in de regio Rijen

dec 20, 2018

Yo gasten, dat is even zout. De speed in de regio Rijen kan wel eens even vet veel duurder worden de komende tijd. Het opgerolde laboratorium in de gemeente Rijen blijkt de grootste ooit te zijn.

In een voormalige looierij in het Brabantse Rijen heeft de politie dinsdag een drugslab ontdekt. En niet zomaar een knutselschuurtje waar een professor Barabas wat drugs in elkaar zit te knutselen, maar waarschijnlijk het grootste drugslab dat dit jaar werd ontdekt.

Kelder ontdekt

Het lab voor de productie van harddrugs leek bij de inval ongeveer 150 à 200 vierkante meter. “Maar vandaag bleek er ook nog een enorme kelder onder te zitten”, zegt een politiewoordvoerder. “En niet zomaar een kelder. Het is manshoog. Er stonden vaten van duizend liter.”

“Volgens de expert van onze eenheid is het een van de grootste, zo niet het grootste drugslab dat we in heel Brabant hebben gevonden. Dan is het al snel de grootste van heel Nederland”, zegt de woordvoerder.

Duizenden liters chemicaliën

De politie heeft tienduizenden liters chemicaliën aangetroffen in het pand, waaronder ook veel drugsafval. “Als die vaten in het bos waren gedumpt, dan was dat een kleine natuurramp geweest”, zegt de woordvoerder. Ook bestond er het risico op brand of ongewenste chemische reacties in het laboratorium. De ligging van het gigantische laboratorium helpt ook niet echt mee aan het imago van de drugsproducenten; midden in een woonwijk.

Twee verdachten, of toch één

Er zijn twee verdachten aangehouden: een 67-jarige man en zijn 37-jarige zoon, de huurders van het pand. Hun betrokkenheid wordt nader onderzocht. Later volgde op de NOS weer een uitspraak van een politiewoordvoerder dat het om één verdachte zou gaan die is aangehouden.

Moordenaar

Volgens de altijd op sensatie beluste BN De Stem werd de jongste van de twee verdachten in 2009 nog veroordeeld tot 16 jaar gevangenisstraf voor de moord op een Vlaamse vrouw. Hij kwam vrij nadat hij twee derde van zijn straf had uitgezeten.