Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Ondergrondse wietkwekerij

okt 16, 2017

Aan de Grauwe Polder in Etten-Leur een ondergrondse wietkwekerij ontdekt en dat is niet voor het eerst. In de ruimte onder een loods stonden 420 wietplanten. De politie heeft recent nog in de loods gekeken tijdens de ontdekking van een andere ondergrondse wietkwekerij. Toen werd de tweede plantage echter niet ontdekt.

Eind augustus vond de politie onder een kassencomplex op hetzelfde perceel een wietkwekerij onder de grond met achthonderd planten. “We hebben toen ook in de loods onderzoek gedaan”, zegt de woordvoerder. “Toen werd deze niet gevonden. Hij zat blijkbaar goed verstopt.” De Grauwe Polder blijkt een geliefde plek om wiet te telen of om drugs te maken. Naast de twee ondergrondse wietkwekerijen, trof justitie er ook al eens een groot laboratorium waar drugs geproduceerd werd

De politie heeft nu een 26-jarige man uit Sint Willebrord aangehouden. Hij wordt ook verdacht in de zaak van de eerdere ontdekte ondergrondse wietkwekerij. Een 61-jarige man en een 45-jarige vrouw uit Etten-Leur worden ook verdacht in beide zaken, maar zitten niet vast.