Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Onderzoek naar brandstichting werd drugszaak

mrt 24, 2022

Zoetermeer – Bij een grote politieactie in Zoetermeer, Den Haag en Rijswijk zijn dinsdag 22 maart acht mannen aangehouden voor drugshandel en witwassen. Ook zijn drugs, contant geld en voertuigen in beslag genomen.

Twaalf panden

In Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer zijn in totaal twaalf panden doorzocht. Daarbij zijn twee hennepkwekerijen, materiaal om een hennepkwekerij te bouwen, hard- en softdrugs, meerdere voertuigen, wapens, een computer om bitcoins te minen, een woning en contant geld in beslag genomen.

Acht aanhoudingen

Ook zijn acht personen aangehouden voor onder meer de handel in soft- en harddrugs en witwassen in georganiseerd verband. Het gaat om mannen in de leeftijd van 21 tot 48 jaar oud. Mogelijk volgen in dit onderzoek nog meer aanhoudingen.

Brandstichting

Het onderzoek werd aanvankelijk gedaan naar aanleiding van brandstichting. Uiteindelijk werd het dus een onderzoek naar de handel in soft- en harddrugs en witwassen.

Bron en foto: politie.nl

Buit tonen

Het lijkt er op dat de drang naar het rechtvaardigen van het opslokken van miljoenen euros belastinggeld in de strijd tegen drugs groter aan het worden is. Je kunt geen politie of douanepagina openen of er wordt vol trots gemaakt van de drugs of goederen die ze hebben buit gemaakt. Buit die natuurlijk een sissende druppel op de gloeiende plaat is. Deze zinloze oorlog wordt tegen elke prijs voortgezet en de enige verantwoording is dan het publiceren van persberichten waaruit zou blijken dat de oorlog wel een klein beetje zinvol zou zijn. Nee.