Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Pools drugsonderzoek, zes aanhoudingen

mrt 24, 2022
Politieauto

Noord-Holland – Arme stukadoors die denken een euro bij te kunnen verdienen in Nederland worden nu ook keihard opgejaagd. Op woensdag 16 maart vond een grote actie plaats in een Pools onderzoek naar internationale drugshandel en witwassen. Ruim 150 Nederlandse politiemensen doorzochten in Noord- en Zuid-Holland acht woningen en drie bedrijfspanden. Hierbij werden geld en goederen in beslag genomen en zes verdachten aangehouden.

Woning doorzocht

In de Noord-Hollandse gemeenten Koggenland, Stede Broec, Hollands Kroon en Hoorn doorzocht de politie zeven woningen en drie bedrijfspanden. Vier mannen – van 50, 41, 33 en 33 jaar – werden aangehouden. Ook in Rotterdam werd een woning doorzocht, waarbij een 34-jarige man en een 31-jarige vrouw werden aangehouden.

Overgeleverd aan Polen

Tijdens de doorzoekingen zijn onder meer twee wapens in beslag genomen, soft- en harddrugs, duizenden euro’s aan cash en cryptovaluta, onderdelen van een drugslab en digitale gegevensdragers. Verder werden in een van de bedrijfspanden pallets aangetroffen met 360.000 illegale sigaretten, bestemd voor internationale handel. Deze zijn in beslag genomen en de douane heeft een naheffing en een boete opgelegd.

Voorgeleid

De verdachten zijn inmiddels voorgeleid en zitten nog vast. De rechtbank zal later beslissen of zij worden overgeleverd aan Polen om daar te worden vervolgd voor internationale drugshandel, witwassen en deelneming aan een criminele organisatie. In verband met dit onderzoek werden eerder al in diverse landen 23 aanhoudingen verricht en grote hoeveelheden drugs in beslag genomen.

Bron en foto: politie.nl