Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Ontdekking van cocaïne op de Westerschelde

nov 20, 2023
Bootje

De Zeehavenpolitie heeft vandaag, in nauwe samenwerking met agenten van de basisteams, de waterpolitie, de Douane en de Koninklijke Marechaussee, een onderzoek uitgevoerd naar een verdachte situatie op de Westerschelde. Dit onderzoek heeft geresulteerd in de ontdekking van een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne.

Boot op de vlucht

In de afgelopen nacht werd gemeld dat een klein vaartuig gevaarlijk dicht bij een zeeschip voer. De Douane lokaliseerde het vermoedelijke vaartuig in de omgeving van Paal en ondernam actie. Het vaartuig voer vervolgens verder de Westerschelde op en verdween uit het zicht.

Geen drenkelingen

Vandaag heeft de waterpolitie van de Landelijke Eenheid gepatrouilleerd op de Westerschelde en ontdekte bij het Verdronken Land van Saeftinghe een vaartuig op het slik. Omdat er geen opvarenden werden aangetroffen, heeft de Kustwacht met een patrouillevliegtuig gezocht naar mogelijke drenkelingen. Deze zoektocht leverde niets op.

980 kilo cocaïne

Kort voor het middaguur werden bij de zeedijk ter hoogte van Rilland diverse pakketten aangetroffen, met in totaal 980 kilogram cocaïne. De straatwaarde hiervan wordt geschat op ongeveer 73,5 miljoen euro. De cocaïne is inmiddels in beslag genomen en vernietigd. De Zeehavenpolitie zet het onderzoek voort.

Getuigen

De Zeehavenpolitie zit klaarblijkelijk op een dood spoort, want ze zijn op zoek naar getuigen. Indien je in de omgeving van Paal, op de Westerschelde of in de buurt van Rilland (verdachte) situaties heeft waargenomen die mogelijk verband houden met het bovenstaande, dan nodigt de Zeehavenpolitie je uit om de snitch te spelen.