Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Ook de Belgische War On Drugs faalt hard

apr 21, 2022
Oorlog tegen drugs gewonnen

We schreven er al talloze artikelen over, net zoals de politie dat overigens al deed. En nu duikt er bij onze Belgische vriendjes ook weer een artikel op dat de onzin van de oorlog tegen drugs nog eens haarfijn uit de doeken doet.

Geldmachine

Het lijkt wellicht voor de doorsnee burger een keiharde strijd tussen de drugshandelaren en justitie, waarbij de good guys toch vooral voorkomen dat er nog meer criminelen komen die zich met drugs bemoeien en je kinderen niet verslaafd (gaan) raken aan die alles vernietigende drugs. Maar niets is minder waar. De oorlog tegen drugs is toch voornamelijk een flappentap.

Honderden miljoenen, zelfs miljarden

Alleen in Nederland gaan er honderden miljoenen in de cash machine waaruit justitie geld tapt in de strijd tegen drugs. En dat werkt zo goed die strijd, dat er steeds meer drugs het land in komt, er steeds meer criminaliteit wordt waargenomen en de kwaliteit van de drugs of de prijs er niet slechter op wordt. Dus is het gevolg dat justitie je doet geloven dat als ze de strijd intensiveren het ze wel lukt om drugs te verbannen. Dat beteken dat er altijd meer geld nodig is.
Wereldwijd worden er miljarden besteed aan deze zinloze strijd, zonder enig resultaat.

Propaganda

1.000 kilo cocaïne aangetroffen in container, 200 kilo wiet in bedrijfsloods, je kent ze wel dergelijke berichten. Eigenlijk is het tonen van dergelijke vangsten niet veel anders dan het rechtvaardigen van de miljoenen kostende operaties. Er zijn schattingen die beweren dat er voor iedere ‘ontdekte’ kilo, er 10 ongezien de landsgrenzen passeren.