Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Ook in België razzia’s

100% controle

Na goed Nederlands voorbeeld zijn ook de Belgen gestart met 100% controles. Ondanks Covid19 is er klaarblijkelijk allemaal tijd en geld voor bij de korpsen.

100% controle

Het wijkteam van Merksem/Luchtbal hield vorige woensdag een succesvolle controleactie. Er werd meer dan 18.000 euro aan achterstallige verkeersbelasting geïnd. De actie werd dan ook gecoördineerd met de Vlaamse Belastingdienst.

Sufferd

Eén bestuurder maakte het wel erg bont. Deze gast bleek niet enkel niet verzekerd te zijn en achterstallige verkeersbelasting te hebben, maar vervoerde ook nog een flinke hoeveelheid drugs bestemd voor verkoop. Hij is gearresteerd en het voertuig werd in beslag genomen. Wat er met de drugs is gebeurd lezen we nergens terug.

Lachgas

Een ander opmerkelijk voorval was dat van een bestuurder die niet in orde was met zijn verkeersbelastingen. Die bleek 2 flessen lachgas in zijn kofferbak te hebben, die de politie uiteraard in beslag nam (mag niet in België?). Bij het verder doorzoeken van de auto bleek evenwel dat de man ook nog 9 zakjes marihuana, 3,5 gram cocaïne, 76 gram heroïne en 180 gripzakjes bij zich had, evenals een hoeveelheid cash geld.

Van een vriend

De bestuurder werd aangehouden, maar deze verdedigde zich door te zeggen dat de auto van een vriend was. Die vriend kwam zich later bij de politie melden om de achterstallige verkeersbelasting te betalen, maar het lukte hem niet om de 2600 euro te vergoeden. Omdat de politie vermoedde dat hij betrokken was bij drugshandel werd ook deze man gearresteerd. Een huiszoeking in zijn woning leverde nog meer cocaïne en enkele luxe producten op. 

Bron: hln.be

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *